GRETAS GALNA BESKED EFTER STORSEGERN

Segern med 7-1 och den fina prestationen i all ära. Men för den 15-åriga Vimmerby IF-talangen Greta Koponen väntade det största jublet till efter matchen mot Linghem. I omklädningsrummet fick hon nämligen ett telefonsamtal som berättade att hon är uttagen till elitlägret i Halmstad om fyra veckor.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2017-06-06 16:44

I omklädningsrummet efter 7-1-segern mot Linghem fick Vimmerby IF:s jättetalang Greta Koponen det telefonsamtal hon väntat på en tid. Och beskedet var så bra som det bara kunde bli. Som en av 14 stycken 15-åringar i Småland är hon nämligen uttagen till Elitflick i Halmstad – utvecklingslägret där de bästa distriktslagen möter varandra och där spelare har en jättechans att visa upp sig för andra klubbar, agenter, representanter för fotbollsgymnasier etc.
Här samlas helt enkelt de allra bästa under en vecka i sommar.

– Helt sjukt. Man kan nu alltså säga att man är en av de 14 bästa utespelarna i Småland i sin ålder. Jag blev både skitglad och chockad när jag fick beskedet, berättar Greta.
Och beskedet kom alltså när hon satt i omklädningsrummet efter dagens match, där Greta svarade för en lysande prestation.
– Vilken känsla att få det just då. Alla i laget började skrika och dansa i bakgrunden när de fattade vad det var, skrattar Greta.

Vecka 26 bär det av till Halmstad. Vad som väntar sedan står ännu oskrivet.
– Jag hoppas bara kunna göra så bra som möjligt ifrån mig. En bra prestation där kan öppna dörrar och ge jättefina möjligheter.
Greta, som även är en talang utöver det vanliga i innebandy, går i åttonde klass. Hon kommer gå nian i Vimmerby men sedan väntar idrottsgymnasium.
Är det fotboll eller innebandy som gäller i framtiden?
– Fotboll. Helt klart, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!