Griniga VIF vill bryta trenden: "Det har smällt på"

Nu är det väl dags att bryta förlusttrenden, VIF? Visst är det så, i alla fall om man frågar mittfältsstjärnan Oskar Stejdahl, som berättar att det märkts på träningarna att det är ett revanschuget gäng som tar sig an IK Vista i helgen. "Det har smällt på och varit lite grinigare än vanligt".

Oskar Stejdahl var VIF:s bästa spelare i förlustmatchen mot Nässjö. Nu blickar han och laget fram mot att bryta förlusttrenden.

Oskar Stejdahl var VIF:s bästa spelare i förlustmatchen mot Nässjö. Nu blickar han och laget fram mot att bryta förlusttrenden.

Foto: Andreas Brodin

Fotboll2024-08-23 13:01

Vi börjar ändå med att blicka tillbaka lite till förra matchen, 3–2-förlusten hemma mot Nässjö.

Trots nederlaget gjorde Oskar Stejdahl en kanonmatch. Vår krönikör Torbjörn Allvin undrade efter matchen om han under de senaste 10-15 åren sett en enskild spelare i Vimmerby IF vara så dominant som Stejdahl var i den första halvleken.

Vad tänker du när du hör de orden?

– Jo, det är väl kul att höra, även om det egentligen inte spelar någon roll när man förlorar. För egen del kändes det väl bra, men det finns alltid saker att fila på. Så jag vet inte riktigt vad jag ska svara, men det är kul att höra.

VIF har efter en riktigt stark vår inlett knackigare under hösten, i alla fall resultatmässigt, med tre raka förluster. Prestationerna har däremot inte varit så långt ifrån vårens insatser. 

I våras lyckades ni ta poäng i vissa matcher ni kanske inte skulle gjort det i. Kan det vara så att det börjar jämna ut sig? Vilket det brukar göra över en hel säsong.

– Jag har tänkt så själv. Det fanns vissa matcher i våras där vi kanske inte skulle haft med oss poängen som vi fick, nu har det varit tvärtom. Vi har spelat tre matcher mot tre bra lag. Det som fällt oss är att vi haft en rejäl svacka i varje match under olika tidpunkter. Det har inte varit dåliga prestationer, utan jag tror snarare att svackorna varit lite djupare än i våras. Eller skillnaden kanske är att vi då lyckades ta oss ur dem helskinnade, nu har vi istället fått mål emot oss.

Med sju matcher kvar har VIF i skrivande stund sju poäng upp till serieledaren Haga, och fyra poäng till Nässjö på kvalplatsen.

– Hade vi vunnit de här senaste matcherna hade det sett riktigt bra ut. Nu är känslan mer att det ser väldigt tufft ut, men att möjligheten fortfarande finns. Men helt ärligt är seriesegern inte något vi tänkt på särskilt mycket under säsongen. Klart som fan vi vill vinna serien, men det är inte så att det satt sig något i huvudet på oss.

undefined
Simon Larsson har återgått till träning med laget. Det återstår att se om han får speltid redan till helgen.

Det gulsvarta spelschemat börjar se betydligt behagligare ut på pappret. Under lördagen väntar match hemma på Arena Ceos mot IK Vista, som innehar en av nedflyttningsplatserna.

– Även om det ser lättare ut framöver kan vi inte bara ställa ut skorna och tro att det ska lösa sig. Vi hade det tufft borta mot Vista senast innan de fick ett rött kort i slutet av första, och vi sen kunde vinna med 3–0 i andra halvlek. Det är en ny möjlighet till seger, vilket det är läge för nu.

Stejdahl gjorde för övrigt mål från straffpunkten mot Vista i förra mötet.

Tränare Fredrik Falkevall får återigen ändra om lite i startelvan. Till denna kamp är mittfältaren Haris Dreco avstängd, efter för många gula kort. Simon Larsson gjorde sin första hela träning under torsdagen efter sina skadebekymmer, det återstår att se om han får minuter redan i helgen.

Utöver den duon, som bildade framgångsrikt mittfält med Stejdahl i våras, ska alla spelare vara tillgängliga.

Och det verkar ett revanschsuget lag som kommer in till matchen.

– Det har smällt mer på träningarna i veckan och varit lite grinigare än vanligt, vilket hör till när det går sämre. Det visar att vi har en vilja att börja vinna igen. Det speglar sig ofta i fler dueller och tjafs på träningsplanen. Vi är redo för matchen, säger mittfältsgeneralen Oskar Stejdhal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!