Grisade till sig tre poäng

Det var inte vackert, men det var effektivt. Tack vare en äckligt disciplinerad insats borta mot Sommen lyckades Storebro vinna med 2-1 – trots att hemmalaget hade ett kraftigt bollövertag stora delar av matchen. – Sista kvarten grisade vi rejält, skrattar tränaren Per Bäckman.

Fotboll2016-06-30 14:00

Storebros fina form i fotbollsfyran håller i sig. Eller ska vi istället kanske kalla det ”Storebros fantastiska moral”?
För i gårdagens match mot Sommen handlade det inte om något skönspel. Men det är ju som bekant poängen som räknas.

– Och de var grymt sköna, jublar tränare Bäckman.

Spelade enkelt

– Vi spelade väldigt defensivt och enkelt framåt. Kort och gott efter vad vi tyckte att vi hade förmåga att göra idag.

En skadeskjutet Storebro lyckades bara få ihop 13 man till matchen. Bland annat fick tränare Bäckman själv ta en plats på bänken. Dock slapp han, som han själv beskrev det, ”som tur var” hoppa in.

Storebro fick en mardrömsstart på matchen. Redan innan klockan hade hunnit ticka fram en minut låg laget under med 1-0.

– Ett misstag på mitten, där de ställde om snabbt, berättar Bäckman.

Storebro lät sig dock inte nedslås, utan 20 minuter senare var ställningen 1-1. Dagens bästa SIF-spelare, Johan ”JC” Carlsson, tryckte in en frispark.

– De här grabbarna visar enorm moral, berömmer Storebros tränare.

Flöisborn avgjorde

I den andra halvleken ägde Sommen väldigt mycket boll – dock utan att skapa de där riktigt vassa chanserna. Istället var det Storebros Robin Flöisborn som snyggt  avgjorde matchen med 20 minuter kvar.

– Sedan får jag väl erkänna att vi gick på knäna sista kvarten. Flera av de spelarna som krigade i dag är ju långt ifrån fulltränade efter diverse skador, säger Per Bäckman.

Laget lyckades dock hålla undan och nu är man, åtminstone tillfälligt, uppe på den där femteplatsen som innebär spel i ”nya fyran” nästa säsong.