Guardiola: "Jag kommer inte be om ursäkt"

Manchester Citys tränare Pep Guardiola efterlyste mer läktarstöd på Etihad efter segern i Champions League mot Leipzig. Ett utspel som inte landade väl hos supportrarna – men spanjoren tänker inte be om ursäkt. –Det jag sade var att vi behöver stödet, säger han.

Pep Guardiola kommer inte att be om ursäkt efter supporterutspelet.

Pep Guardiola kommer inte att be om ursäkt efter supporterutspelet.

Foto: Rui Vieira/AP/TT

Fotboll2021-09-17 15:37

38 062 personer var på plats på Etihad Stadium när Manchester City besegrade Leipzig med klara 6–3. En bit ifrån maxkapaciteten på 50 000.

Efteråt vädjade Pep Guardiola att fler ska ta sig till arenan när hans lag ställs mot Southampton på lördag.

– Snälla, vi behöver det, snälla. Vi är trötta och jag bjuder in er alla för att komma och se matchen, sade han.

Svaret från supportrarna lät inte vänta på sig. Kevin Parker, generalsekreterare för Citys officiella supporterklubb, sade att tränaren inte förstod supportrarnas svårigheter.

– De har barn att tänka på, de kanske inte har råd och det finns fortfarande problem med covid. Jag förstår inte varför han ska kommentera det. Han är den bästa tränaren i världen och på snällaste möjliga sätt tycker jag att han ska hålla sig till det, sade Parker.

Men någon ursäkt från Guardiola kan han inte vänta sig.

– Jag sitter aldrig här och frågar varför människor inte kommer. Om du inte kan komma, så låt bli. Jag kommer inte att be om ursäkt till honom (Parker), säger Guardiola på en presskonferens inför matchen mot Southampton.

Han menar att det rör sig om en misstolkning.

– Att missförstå och lägga ord i min mun som jag inte sagt, det gillar jag inte. Jag har aldrig haft några problem med våra fans. Om jag har ett problem, så kommer jag att kliva åt sidan, säger han.

– Jag är här för att försvara det jag sade. Om jag gör ett misstag kommer jag be om ursäkt, men i det här fallet kommer jag inte be om ursäkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!