Englands fotbollssupportrar andas ut. Lagkaptenen Harry Kane är redo för spel mot USA. Här är allt du behöver veta inför dagens matcher i fotbolls-VM.

Harry Kane på torsdagens träning. Han är redo för spel trots skadeoron efter Englands första VM-match.

När: Fredag klockan 11.00

Var: Ahmad bin Ali-stadion, al-Rayaan

Tv: TV4/C More

+ Stjärnan ordnade poängen

Wales, som inte varit i ett VM sedan i Sverige 1958, inledde mästerskapet med 1–1 mot USA. Lagets storstjärna Gareth Bale gjorde det som förväntades av honom och ordnade poängen genom sitt straffmål i den 80:e minuten.

+ Utskåpade av England

Iran föll tungt mot England i den första VM-matchen, hela 2–6. Målvakten Alireza Beiranvand knockades groggy av en medspelare redan efter tio minuter. Han fortsatte dock att spela i två minuter innan han satte sig ner och sedan fördes av planen på en bår. Han spelar inte mot Wales, har förbundskaptenen Carlos Queiroz meddelat, men han kan vara redo till den sista gruppspelsmatchen. Ersättaren Hossein Hosseini släppte in alla sex målen.

+ Tysta under nationalsången

Det iranska landslaget var tysta under nationalsången, troligen för att visa solidaritet med protesterna i hemlandet efter Mahsa Zhina Aminis död. Den 22-åriga kvinnan dog efter att ha arresterats av moralpolis för att inte ha burit huvudsjal på korrekt vis. Förbundskapten Queiroz sade efter VM-premiären att spelarna varit pressade av den politiska situationen och alla frågor kring den.

.

Vad: Qatar–Senegal, grupp A

När: Fredag klockan 14.00

Var: al-Thumama-stadion, Doha

Tv/radio: TV4/C More/P4 Radiosporten

+ Kommer hemmapubliken tillbaka?

När värdnationen Qatar gick mot förlust i öppningsmatchen, mot Ecuador, lämnade stora delar av publiken arenan långt innan 0–2-matchen var färdigspelad, en hel del redan i halvtid. Qatar är det första hemmalaget som förlorat sin öppningsmatch i VM och kan bli det andra värdlandet i VM-historien som inte går till slutspel, efter Sydafrika 2010.

+ Senegal saknar Mané

Utan skadade storstjärnan Sadio Mané, utsedd till Afrikas bästa spelare och tvåa i Ballon d'Or-omröstningen, lyckades inte Senegal ta poäng mot Nederländerna i första matchen (0–2). Men man hade 0–0 ända till den 83:e minuten. Senegal saknade Mané men hoppas att nya anfallstrion – Ismaïla Sarr, Boulaye Dia och Krepin Diatta – ska få till det i andra VM-matchen.

+ Dubbla skador

Senegal fick två skador i första matchen, på mittfältaren Cheikhou Kouyate och försvararen Abdou Diallo. Kouyate sägs missa Qatar-matchen på grund av en lårskada. För Diallo handlade det bara om kramp och han väntas kunna spela.

.

Vad: Nederländerna–Ecuador, grupp A

När: Fredag klockan 17.00

Var: Khalifa International Stadium, Doha

Tv/radio: SVT/SVT Play/P4 Radiosporten

+ Segrande lag

Både Nederländerna och Ecuador vann sina första VM-matcher, mot Senegal respektive Qatar, med 2–0. Nederländerna fick inte hål på Senegal förrän sju minuter från slutet. Ecuador hade en betydligt enklare resa och dominerade mot värdnationen.

+ van Gaals sista resa

Förbundskapten Louis van Gaal, 71, tänker lägga av som tränare efter VM. Han hoppas kunna föra Nederländerna till nationens allra första VM-guld. Nederländerna har varit i tre VM-finaler och 2004 kom man trea. Landet missade VM 2018.

+ Tvåmålsskytten

Ecuadorianen Enner Valencia blev VM:s förste målskytt. Han gjorde båda målen mot Qatar. Fenerbahce-anfallaren, kapten i landslaget, är Ecuadors främste målskytt genom tiderna med 37 mål på 75 landskamper. Han byttes ut i matchen efter en smäll mot knät, men förbundskaptenen Gustavo Alfaro sade efteråt att Valencia kommer att spela mot Nederländerna.

.

Vad: England–USA, grupp B

När: Fredag klockan 20.00

Var: al-Bayt-stadion, Al Khor

+ Tar inget för givet

England krossade Iran med 6–2, men tror inte att USA blir ett lika enkelt byte. EM-finalisten vill inte gå i Argentinas eller Tysklands fälla och förlora mot sämre rankat motstånd. USA inledde VM med att spela 1–1 mot Wales.

+ Harry Kanes skada

Englands kapten Harry Kane fick en smäll mot foten i Iran-matchen, byttes ut och sågs senare med bandagerad fot. Men trots uppgifter om att Kane skulle behöva genomgå ytterligare undersökningar av skadan är han spelklar. Han var med redan på onsdagens träning och förbundskaptenen Gareth Southgate bekräftar att Kane kan spela.

+ Anfallsess

Efter att ha gjort två mål mot Iran lär USA ha blivit ordentligt varnat för den engelske anfallaren Bukayo Saka. England, å sin sida, är redan medvetet om USA-anfallaren Christian Pulisics kvaliteter. Han spelar till vardags i Chelsea i Premier League.