Guidetti ansluter till landslagstruppen

Först petades John Guidetti när Janne Andersson presenterade sin landslagstrupp. Nu meddelar förbundet att Alavés-anfallaren kallas in i efterhand. "Det är några spelare som har lite småkänningar", säger Janne Andersson.

John Guidetti lämnades utanför landslagstruppen initialt, men kallas nu in i efterhand av Janne Andersson. Arkivbild.

John Guidetti lämnades utanför landslagstruppen initialt, men kallas nu in i efterhand av Janne Andersson. Arkivbild.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2020-09-01 14:10

I hård konkurrens på forwardsidan – med Marcus Berg, Alexander Isak, Robin Quaison och Sebastian Andersson – valde förbundskapten Janne Andersson att lämna John Guidetti utanför den landslagstrupp som ska ta sig an Frankrike och Portugal i de två kommande Nations League-matcherna.

Lägg därtill nyblivne Juventus-spelaren Dejan Kulusevski som även han kan användas på en anfallsposition.

Trots det har en dörr återigen öppnats för Guidetti in till "Blågult" – detta tack vare skavanker i spelartruppen och det faktum att Martin Olssons uttagning återkallats på grund av spridningen av coronaviruset i hans klubblag Helsingborg.

"Det är några spelare som har lite småkänningar. Det kombinerat med att Martin Olsson återkallades i söndags gör att jag tar in en spelare till i truppen", säger Andersson till förbundets hemsida.

Guidetti, som är tillbaka i spanska Alavés efter utlåningen till tyska andraligalaget Hannover 96, kommer inte att finnas med på tisdagens träning men ansluter senare under kvällen.

Sverige möter Frankrike den 5 september och Portugal den 8 september. Båda matcherna spelas på Friends arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!