Guidetti inbytt i premiären mot Real Madrid

Efter en tung fjolårssäsong byttes John Guidetti in för Alavés och ordnade bland annat en straff. Men Real Madrid var numret för stort för Alavés och vann med 4–1.

Karim Benzema gjorde två mål för Real Madrid.

Fotboll2021-08-14 23:53

John Guidetti har fått väldigt sparsamt med speltid i Alavés de två senaste säsongerna. Men i ligapremiären hemma mot Real Madrid fanns han med på planen. Visserligen inte från start, men svensken byttes in i den 59:e minuten i vad som då var en rejäl uppförsbacke för Alavés.

Efter att första halvleken slutade mållös tog det bara tre minuter in i andra halvlek innan Karim Benzema gav Real Madrid ledningen. Åtta minuter senare utökade Nacho och Alavés tränare Javier Callejo valde att byta in John Guidetti för att skaka liv i offensiven.

Guidetti hade också ett bra läge redan efter någon minut på planen när han tog emot ett inlägg och vände upp och sköt. Avslutet blev dock inte hundraprocentigt och Thibaut Courtois kunde rädda.

Surt för Guidetti och surt för Alavés som dessutom fick se Real Madrid göra 3–0 på sitt efterföljande anfall – återigen genom Karim Benzema.

Guidetti var dock fortsatt företagsam. I 64:e minuten fixade han en straff när han fälldes av Courtois och Joselu förvaltade straffen i nät.

Det blev dock inga fler mål för Alavés samtidigt som Real Madrid gjorde ytterligare ett mål genom Junior Vinicius och vann med 4–1.