Guldfirande in på småtimmarna – nu påbörjas nästa fas

Det blev som väntat ett rejält guldfirande när Kisa BK vann seriefinalen i lördags och gick upp i fyran. "Vi hade fantastiskt trevligt", säger Robert Wass. Nu påbörjas arbetet inför nästa säsong...

Guldfirande. Kisa BK vann serien i helgen. Nu påbörjas arbetet inför nästa säsong.

Guldfirande. Kisa BK vann serien i helgen. Nu påbörjas arbetet inför nästa säsong.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2020-10-05 19:15

Han låter en aning trött på rösten. Och trött är han, men det ska han väl kanske vara också. Det är inte varje dag som laget i hans hjärta vinner serien. 

– Det blev en härlig kväll. Vi firade i en lokal här i Kisa. Sen var det några som drog vidare till Linköping för att fortsätta firandet, säger Robert Wass och tillägger med ett skratt att han gärna gör om det snart igen. 

Som sammankallande och ansvarig för seniorgruppen, har Wass jobbat nära guldlaget hela säsongen. Och satsningen som gjordes har burit frukt. I lördags ställdes allt på sin spets, då säsongen avslutades med en ren seriefinal mellan Kisa BK och Finspångs FK.

Hur pass nervöst var det?

– Det blev faktiskt bättre ju närmare matchdagen vi kom. Innan var det jobbigt. Men under själva matchen kände jag mig lugn och kontrollerad. 

KBK vann med 2–1, där Hampus Härnström avgjorde med en mäktig frispark. 

Efter några år i division fem, är nu klubben tillbaka i fyran. Men Kisa BK har högre mål än så. 

– Vi har en plan och ett mål att vi ska spela i division tre så småningom. Nästa säsong blir säkert som ett etableringsår i division fyra, sen hoppas vi att vi ska vara redo. Sen vet man aldrig. Det kanske går snabbare än så. Det beror på hur truppen kommer att se ut 2021. 

Hur ligger ni till i lagbygget?

– Först och främst ska vi ha några dagar där vi stannar till och njuter av seriesegern, men visst. Vi har påbörjat arbetet redan och haft en första truppinventering. Vi har inte fått några negativa vibbar från spelarna vi pratat med.

Vad blir första prioritet?

– Den första frågan som spelare brukar fråga är vem som ska träna laget. Vi har haft pågående diskussioner med Greger (Johansson) och han är vårt förstaval som tränare. 

Kommer ni att utöka ledarstaben när ni nu tar klivet upp?

– Ja. Vi kommer att ha ett utvecklingslag (reservlag)i seriespel nästa säsong, vilket vi inte hade den här säsongen. Så där måste vi komplettera i vilket fall som helst. Sedan måste självklart Greger få säga sitt om han är kvar hos oss. 

Har du någon drömvärvning?

– Nej, inte så här på rak arm. Krutet för oss nu är att försöka göra klart med spelarna vi har, säger Robert Wass och nämner Alberis da Silva i sammanhanget. 

– Alberis var helt outstanding i de sista tre-fyra matcherna. Vi hoppas att han är kvar och jag har inte hört något annat. 

Alberis da Silva betydde mycket för Kisa när han kom in i laget.
Alberis da Silva betydde mycket för Kisa när han kom in i laget.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!