Snart dags för guldhattar? – HFK mot serieseger

Guldhattarna är förberedda. Champagnen står på kylning. Det allra mesta talar för att Hultsfreds FK får plocka fram både det ena och det andra hemma på Knektavallen på söndag. "Att vinna en serie är något som varit efterlängtat i HFK", säger tränaren Sebasthian Svensson inför avgörandet.

Hultsfreds FK kommer med största sannolikhet få fira seriesegern hemma på Knektavallen på söndag.

Hultsfreds FK kommer med största sannolikhet få fira seriesegern hemma på Knektavallen på söndag.

Foto: Torbjörn Allvin/Arkiv

Fotboll2022-10-01 19:00

Efter en stark säsong i division 5 kan Hultsfred snart titulera sig seriesegrare. Det finns i princip ingenting som talar emot det. HFK leder serien inför den sista omgången, tre poäng före tvåan IFK Västervik. Målskillnaden? 14 plusmål, i HFK:s favör. Dessutom möter man redan avsågade jumbon Gunnebo hemma på Knektavallen i den sista matchen på söndag.

– Det har märkts på träningarna i veckan att det finns lite extra intensitet och att alla vill spela den här matchen, säger tränaren Sebasthian Svensson. 

Senast HFK vann en serie på herrsidan var 2014.

– Det har varit efterlängtat i HFK och förhoppningsvis kommer det mycket folk till Knektavallen.

Är guldhattarna redo?

– Det får man hoppas, haha. Jag har inte varit involverad i den biten.

Om inget mirakulöst sker på söndag eftermiddag kommer HFK alltså att spela i division 4 nästa säsong. Sebasthian Svensson menar att det lutar åt att han fortsätter leda laget då.

– Jag hade ett snack med "Jocke" (Joacim Johansson) i herrutskottet tidigare under veckan och det finns ett ömsesidigt intresse för en fortsättning. Jag är intresserad av att vara kvar och klubben är intresserade av att ha kvar mig. Det mesta talar för en fortsättning. 

Tränaren hoppas att ledarfrågan går i lås inom en snar framtid, för att underlätta med truppbygget inför nästa år.

– Först och främst är det viktigt att försöka hålla kvar många spelare. Kan man gå ut med en lösning på ledarsidan samt med viktiga förlängningar så blir det lättare med eventuella nyförvärv. Då slipper man jobba i uppförsbacke när det kommer till nyförvärv.

Hur ser du på eventuella förstärkningar?

– Det är ett stort steg och många av killarna som spelar nu har ingen rutin på den nivån, även om det finns mycket kvalitet. Vi hade behövt förstärka med ett par rutinerade spelare, men även spelare med spets. En spelare i varje lagdel är en klassiker, men lite så är det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!