Guldjubel över seriesegern – tillbaka i trean efter 34 år

Guldbanketten var bokad och behövde inte ställas in. Rimforsa IF är nämligen klara seriesegrare efter att ha tagit sin nionde raka seger i höst med klara 4–0 borta mot BK Derby. "Det är stort för klubben att vara tillbaka i trean efter 34 år och jag är glad för killarna i laget som kämpat så länge för det här", sa tränaren Mats Andersson innan laget drog ut på segerfest i Linköping.

Rimforsa IF säkrade seriesegern i fyran och är tillbaka i division tre efter 34 år.

Rimforsa IF säkrade seriesegern i fyran och är tillbaka i division tre efter 34 år.

Foto: Privat

Fotboll2024-09-22 19:30

Förutsättningarna var glasklara inför Rimforsas match mot Derby. En seger var allt som behövdes och den bärgades med övertygande 4–0. Målen signerade Daniel Karlsson 2, Kevin Gaines och Qalid Adan Haji.

Det var Rimforsas nionde raka triumf under hösten och den stora skillnaden jämfört med tidigare år.

– Vi har varit med och tampats i toppen under flera säsonger, men alltid tappat på hösten. Nu har vi verkligen gått för det fullt ut och fått utdelning för allt jobb vi har lagt ned. Det är ändå inte lätt att avsluta med nio raka så jag är imponerad över att vi lyckades.

Vad betyder seriesegern för klubben och alla i och kring laget?

– Det är väldigt kul. Särskilt för de äldre spelarna i laget som har varit med och kämpat i många år. Jag gläds extra med dem. Sedan betyder det väldigt mycket för klubben. Det är 34 år sedan Rimforsa spelade i Division 3 senast. Det är väldigt bra tajming att vi går upp i det här läget med när vi äntligen fått en konstgräsplan och en fin anläggning.

undefined
Mats Andersson, Rimforsa IF

Hur rustade är ni för spel i trean?

– Med den truppen vi har nu så känns det som att vi kan klara oss lika bra som Hemgårdarna och Hjulsbro har gjort när de gått upp. Vi har matchat dem bra tidigare säsonger. Sedan kommer vi säkert behöva spetsa truppen en del, men spelarna som har tagit oss upp har jag stort förtroende för, säger Andersson som själv låter sugen på en fortsättning som tränare.

– Hade det blivit en säsong till i fyran så hade jag nog valt att kliva av och ägna min tid åt annat. Nu blir man ju mer sugen på det. Jag har ändå gjort sju säsonger som tränare för Rimforsas damer och herrar totalt och vunnit serien fyra av dem. 

undefined
Det stora segerjublet bröt ut efter 4-0-segern borta mot Derby.

Hur ska ni fira seriesegern?

– Det blev mycket jubel och guldhattar på direkt efter matchen. Det var ett 70-tal supporters på plats också och stöttade. Söndagskvällen fortsätter med middag i Linköping. Sedan har vi planerat ett firande efter sista matchen mot Malmslätt, säger guldmakaren som fick finna sig i att få den sedvanliga duschen med kläderna på.

– Jag var bredd på det så jag hade med mig ombyte i alla fall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!