Guldtränaren förstärker VFF:s kvalmotståndare

I helgen inleder Västerviks FF kvalspelet till division tre. Man gör det på bortaplan mot Torstorps IF, som inför kvalserien förstärkt med före detta allsvenska guldtränaren Sören Cratz.

Sören Cratz, allsvensk guldtränare för Hammarby 2001, förstärker Västerviks FF:s kommande motståndare, Torstorps IF, i det stundande division tre-kvalet. Foto: TT

Sören Cratz, allsvensk guldtränare för Hammarby 2001, förstärker Västerviks FF:s kommande motståndare, Torstorps IF, i det stundande division tre-kvalet. Foto: TT

Foto:

Fotboll2016-10-06 11:00

När Torstorps ordinarie tränare, Daniel Helmesjö, inte har möjlighet att coacha laget i det stundande division tre-kvalets två första matcher, tar klubben hjälp av en minst sagt meriterad herre.

För i matcherna mot Västervik och Derby kommer istället Hammarbys guldtränare från 2001, 68-årige Sören Cratz, att finnas vid sidan.

Vill hjälpa till

– Det handlar om tre veckor och två matcher. Kan man göra en insats – så varför inte? Jag har tio minuter till Grosvad med cykeln och följer laget. Jag var där redan i januari i 15 minusgrader och försöker se A-lagsmatcherna. Jag har varit där och tränat ensamkommande flyktingbarn en gång och juniorlaget en gång, berättar Cratz för tidningen Folkbladet.

Helmesjö och Cratz har haft många samtal och utbyten av idéer under säsongen och Torstorps-tränaren tror att det kan vara en fördel att Cratz kommer in.

– Det är ju inte vem som helst. Sören är väldigt bra att ha att göra med. Med hans kunskap kan vi få en annan dimension, säger Helmesjö, som är tillbaka och coachar i den tredje och sista spelomgången.

Bättre motstånd nu

Utöver Västerviks FF och Torstorps IF består kvalgruppen också av Grebo IK och BK Derby.

Vad tror då Daniel Helmesjö om Torstorps chanser i det stundande kvalet?

– Vi kvalade ju förra året med men nu tycker jag att vi har ett bättre lag. Samtidigt tror jag att lagen vi möter är ett snäpp bättre nu än de vi mötte i fjol. Klubben är redo att gå upp nu, säger han till Folkbladet.

Så spelas kvalserien:

8/10: Grebo-Derby, Torstorp-Västervik.
15/10: Derby-Torstorp, Västervik-Grebo.
22/10: Torstorp-Grebo, Derby-Västervik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!