Måstematch för Gullringen mot serieledarna

Två raka förluster mot toppkonkurrenter. Snacka om att lördagens möte hemma mot serieledande Ekhagen blir en måstematch för Gullringen. "Vi behöver studsa tillbaka med en vinst nu", säger Gullringens spelande tränare Ola Lindblom.

Ola Lindblom, spelande tränare för Gullringens GoIF.

Ola Lindblom, spelande tränare för Gullringens GoIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-06-02 16:00

Efter tre raka segrar i inledningen av serien har Gullringen åkt på två tunga förluster. 5–1 hemma mot Tranås och 2–0 borta mot IK Vista har gjort att laget halkat ned på femte plats i en något haltande tabell.

– Mot Tranås hade vi en rejäl dipp inställningsmässigt som gjorde att vi förlorade och att siffrorna rann iväg. Senast mot Vista var det ändå ett klart fall framåt. Hade vi bara tagit tillvara på våra chanser och gjort ett mål i första halvlek är känslan att vi hade vunnit den matchen. 

Har du funderat på att ändra något taktiskt eller i startelvan till lördagens match?

– Vi jobbar stadigt med små justeringar i spelet. Det finns även funderingar på att ändra lite i laget, men inget är spikat än. Spelarna i truppen är hela och friska i alla fall så det finns flera valmöjligheter.

På lördag är det Ekhagen som kommer på besök på Gullemon. De har sex raka segrar med målskillnaden 25–4 så här långt och har imponerat.

– Ekhagen var väldigt bra när vi mötte dem förra säsongen också, men verkar ha höjt sig en nivå till i år. Det kommer bli en tuff uppgift, men med rätt inställning så kan vi mycket väl slå dem.

En detalj som talar till Gullringens fördel är att Ekhagen ännu inte har mött några andra topplag i serien. De har såväl Vista som Tranås kvar att möta innan sommaruppehållet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!