Gullringen ett lag för toppstriden

Är det dags i år? Chansen och förutsättningarna finns onekligen för en topplacering. Gullringen ser starkare ut än på många år. - Jag sticker inte ut hakan och säger att vi ska vinna serien, men får vi ihop det så kan det bli riktigt bra, säger tränaren Niklas "Dansbo" Johansson.

Niklas "Dansbo" Johansson är redo för sin andra sejour som tränare för Gullringen.

Niklas "Dansbo" Johansson är redo för sin andra sejour som tränare för Gullringen.

Foto:

Fotboll2012-04-13 06:28


Vi träffas hemma hos familjen Johansson i det renoverade och vackra huset på Västra Vägen i Kisa. Det är lätt att förstå att de trivs här. Vi sätter oss i varsin svart skinnsoffa. Niklas dricker kaffe, jag te. Att vi sitter här och pratar fotboll i allmänhet och Gullringen i synnerhet är en överraskning. Få hade trott att den sympatiske och duktige tränaren skulle vara tillbaka i det gulsvarta laget redan nu. Det är bara drygt ett och ett halvt år sedan han lämnade tränaruppdraget sommaren 2010.
- Jag hade inget val och var så nära fotbollsutbrändhet man kan komma, om man nu kan kalla det så.
Han tar en klunk kaffe och en tugga på sin bulle, säger sedan:
- Det gick så långt att jag helt tappade sugen för fotboll. Kroppen sa ifrån. Jag tittade inte på fotboll, tänkte inte på fotboll och pratade inte fotboll. Det gick bara inte att fortsätta att vara tränare, inte minst med tanke på det jobb jag har (fotbollslärare i grundskolan, Kisa).

Bra helhetslösning
Nu har vi vänt blad. Det har gått en tid, sedan den första sejouren i Gullringen. Det som började sommaren 2008 och blev en succé.
- Suget kom sakta tillbaka och de märkte det hemma också. Det blev mer fotbollssnack helt enkelt. Tanken var ändå inte att köra igång för fullt igen. Jag hade ett par erbjudanden - och ja... Gullringen var ihärdiga.
Att klubben kunde presentera en bra helhetslösning var avgörande:
- Annars hade det inte fungerat. Nu står jag över ett pass i veckan och har en bred stab runt omkring, med tre assisterande (Ronny Eriksson, Morgan Gustafsson och Emil Eklund) och en målvaktstränare (Ola Lindqvist). Och så lagledarna.

På väg mot toppformen
När han nu är tillbaka på Gullemon igen basar han över ett delvis helt nytt lag. Gullringen har fått in många nya spelare de senaste två åren. Truppen är intressant och ett av spelbolagen har GGoIF som tredjerankade bakom Smedby och Söderköping.
Känslan är att det finns en annan stabilitet i truppen än de senaste säsongerna.
- Jag tycker det ser intressant ut, men vi har en bit kvar till toppformen. Det finns mer att kräma ut. Vi har haft en hel del sjukdomar och skador på försäsongen.
Konkurrensen om platserna är tuff - precis som det ska vara. Niklas Johansson är glad att det finns så många spelare i laget med tydliga ledaregenskaper. Killar som kan visa vägen. Han nämner nyförvärven Robert Samo, Dragan Zivic och Anton Palmér, men också Markus Ahl, Linus Kasselstrand och Daniel Gustafsson. Den sistnämnde är han imponerad av så här långt:
- "Bränna" har varit otroligt duktig. Han är guld värd. Han är kanske inte den som hörs och syns mest, men han visar i varje match att han är lagkapten med sitt sätt att vara och agera. Det känns som att vi har de rätta karaktärerna för att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!