Laget försökte trots svackan – "räckte inte hela vägen"

Under lördagseftermiddagen spelade Gullringens GoIF träningsmatch mot Linköping City på Kisa IP. Matchen slutade 1–0 i Linköpings favör.

Marcus Oskarsson Johansson i Gullringens GoIF tvingades avbryta efter skadekänning i benet.

Marcus Oskarsson Johansson i Gullringens GoIF tvingades avbryta efter skadekänning i benet.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-03-26 20:58

Ja, det blev ingen målfest just denna eftermiddag. En svag inledning satte prägel på i princip hela matchen. Karlo Goranci, tränare i Gullringen, såg ett tydligt mönster under matchens gång.

– Vi startade väldigt dåligt, nästan bedrövligt första 15-20 minuterna, säger han.

Och det var knappast till någon hjälp när en av nyckelspelarna, Marcus Oskarsson Johansson, fick gå av på grund av en skada i benet. Men då visade det sig istället att ett formationsbyte skulle nyttja sig för lagets del.

– Julius (Eriksson) fick hoppa in och gjorde det bra på vänsterkanten. Han fick spela 70 minuter istället för bara tio som han gjort flera gånger tidigare. Han har verkligen lyft i mina ögon. Efter det fick vi igång bättre spel.

Det var skralt med målchanser under matchen, men Linköping fick till ett hårt skott i mitten av andra halvlek som gick ribba in. Det blev matchens enda mål.

– Vi blev bättre och bättre, men det fallerar när det gäller de avgörande passningarna och avsluten. Annars hade vi fina tendenser i spelet, berättar Goranci.

– Vi kommer förmodligen inte möta lika spelskickliga lag i serien. Vissa av Linköping City:s spelare har ju spelat i division ett.

Det här var fjärde gången som Gullringen mötte division 3-motstånd på försäsongen. Tidigare har GGoIF spelat mot Hvetlanda (vinst 3– 1), Västerviks FF (förlust 2–1) och Kisa BK (förlust 5–0). Däremellan har man besegrat Djursdala med 6–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!