Gullringen föll efter sent avgörande: "Krävs skärpning"

Mållöst efter 82 minuter. Då klev Höredas David Svahn fram och avgjorde mötet med Gullringens GoIF. "Det var en typisk 0–0-match egentligen", säger Gullringens tränare Patrik Wärnehall efter 0–1 på hemmaplan.

Gullringen förlorade fredagens hemmamatch mot Höreda.

Gullringen förlorade fredagens hemmamatch mot Höreda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-10-01 21:20

Gullringen hade det mesta av spelet i den första halvleken i fredagens hemmamatch mot Höreda GoIF. Det spelmässiga övertaget resulterade däremot inte i några mål. Rasmus Bexell och Erik Lindblad hade visserligen varsin chans men lyckades inte hitta rätt.

– Vi äger boll och är bättre än Höreda i den första halvleken, säger Patrik Wärnehall i Gullringen. 

Vad pratade ni om i halvtidspausen?

– Att vi skulle försöka driva upp tempot. När vi väl gjorde det i den första halvleken så hängde Höreda inte med oss. 

Men istället blev det motsatt effekt. Höreda blev bättre och kom in i matchen mer och mer. Samtidigt gick Gullringen ned sig. 

– De kändes hetare än oss, menar Wärnehall. 

Och i den 83:e minuten skickade David Svahn in ett inlägg som letade sig hela vägen in i mål. 

– Det var en typisk 0–0-match egentligen. Det är ett inlägg som kommer med inåtskruv och letar sig in. Men vi gör ingen bra andra halvlek och skapar ingen riktig het chans, säger Wärnehall, som inte ville lyfta någon spelare i sitt lag:

– Nej, det krävs skärpning från alla. 

Gullringen står därmed kvar på elva inspelade poäng i division 4 och ligger åtta med en match kvar att spela. Den matchen är mot IFK Tuna lördagen den 9 oktober. GGoIF har dock redan säkrat kontraktet, eftersom lördagens resultat gick deras väg. Inför den sista omgången har man fyra poäng ned till kvalstrecket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!