Gullringen föll tungt – men var det straff? • "Rör honom inte"

Det vill sig inte riktigt för Gullringen säsongen 2024. Hemma mot Sävsjö kom andra raka förlusten (3–2). En straffsituation som gynnade Sävsjö kom att bli omdiskuterad. "Vi var säkra på att han blåste gult kort för filmning", säger Daniel Wernersson, assisterande tränare i Gullringen.

Alexander Svartz deppar efter ett missat läge i slutsekunderna. Gullringen föll med tre mål mot två.

Fotboll2024-05-25 16:49

Gulsvart hamnade i uppförsbacke tidigt. Bara efter två minuter gjorde bortalaget mål efter en hörnvariant. Sävsjös nummer 14, Obed Landu, som var en av matchens huvudkaraktärer i positiv bemärkelse var sist på bollen.

Karlo Goranci placerade dock läckert in kvitteringe, stolpe in, drygt tio minuter senare.

Men i 43:e minuten, strax innan pausvilan, uppstod matchens mest omdiskuterade situation. Gullringens mittback och tränare Ola Lindblom sprang jämsides med en Sävsjö-anfallare i kamp om bollen. Sävsjö-spelaren föll i backen och domaren blåste straff som Petar Velickovic sedan sköt in. 2–1 till Sävsjö.

Men frågan är om den var korrekt dömd? Gullringens assisterande tränare Daniel Wernersson:

– På bänken är vi helt säkra på att han blåste för att dela ut gult kort för filmning. Ola säger att han inte rör honom.

undefined
Det uppstod hetsiga diskussioner efter att Gullringen fick en straff emot sig.

Gullringslägret var inte heller helt nöjda med beteendet från bortalagets spelare.

– De springer runt och skriker könsord på deras "egna" språk. Men domaren var inte villig att ta tag i det och vände ryggen till när vi påpekade det.

Gullringen fick i den andra halvleken sen till en kvittering genom ett pangskott upp i krysset signerat Melker Johansson, som tillsammans med Karlo Goranci var bäst i hemmalaget.

Men så var det ju den där nummer 14 i bortalaget... Den mångsidige spelaren Obed Landu spelade på hela fyra positioner under matchens gång (anfallare, högerytter, offensiv mittfältare och defensiv mittfältare) och imponerade stort.

Så att det var han som skulle skjuta in matchavgörande 3–2 i 74:e minuten kom inte som en skräll.

I matchens sista sekunder fick faktiskt Gullringen ett bra läge att knipa en poäng.

Alexander Svartz, som fick agera målvakt i Petter Gustafssons och Tom Polders frånvaro, begav sig upp i offensivt straffområde i samband med en frispark. På bortre ytan, vänster i straffområdet, damp bollen ned till honom. Han drog till med ett skott, som för Gullringens del tyvärr träffade burgaveln.

Slutvisslan ljöd. 3–2, Sävsjö. Ridå ned, Gullringen.

– Överlag är vi nöjda med inställningen. Den var lika bra som den varit senaste veckorna. Jag tycker vi är det bättre laget, men det är poängen som räknas, konstaterar Wernersson.

I slutforceringen hade Gullringen inne det yngre, något tunnare gardet. En spelare som Karlo Goranci var utbytt, samtidigt som anfallsesset Rasmus Bexell var borta ur laget på grund av skada. Det påverkade såklart chanserna att komma ikapp.

– Ja, "Ralle" är borta och Karlo hade ont. Då blir det att vi måste satsa snabbt och ungt där uppe. Vi hade nog behövt någon stor och stark som hade kunnat suga in den, men det är bara att gilla läget.

undefined
Assisterande tränaren Daniel Wernersson, som ledde laget från sidan, var nöjd med inställningen från hans mannar.

Nu kom andra raka förlusten, och avståndet till toppen i tabellen blir längre.

– Så är det ju. Vid seger hade det varit jäkligt tajt, men vi kör på. Vi ser bara uppåt. Alla kommer tappa poäng, för det är en jäkligt jämn serie. Det är bara att ta nya tag inför nästa helg.

Daniel Wernersson vill lyfta hela laget för inställningen, men givetvis plussas Karlo Goranci och Melker Johansson extra.

– De gör sina bästa matcher för säsongen.

Gullringen är åtta i tabellen med tio inspelade poäng på sju omgångar.