Gullringen föll tungt mot Nybro

En skada på Robert Samo i början av den andra halvleken fick konsekvenser för Gullringen. - Robert betyder enormt mycket för oss och vi tappade vårt spel i andra, säger Niklas Johansson efter 3-2-förlusten mot Nybro.

Det blev Nybro som fick segerjubla. Gullringen föll ännu en gång, nu med uddamålet.

Fotboll2012-06-21 06:21

Förhoppningarna om nya poäng var stora efter den senaste tidens resultat. Gullringen inledde också matchen inspirerat och tog tag i taktpinnen direkt. Redan efter tre minuter var det ytterst nära att Igor Cavkov stötte in 1-0 på Daniel Gustafssons fina diagonalpass.
- Vi styr spelet första 20-25 minuterna. Vi har tränat och pratat mycket om att hålla bollen mer inom laget och det tycker jag verkligen vi lyckades med under den perioden. Tyvärr tappar vi konceptet och kommer sedan in mer i Nybros spel. Vi blir "långa" i laget och gör det svårare för oss. Det är jag jäkligt besviken över, säger Niklas Johansson.

Få målchanser
Efter en välspelad första halvtimme, sjönk sedan spelstandarden väsentligt. Det blev tjafsigt i snart sagt varenda närkamp och domaren Shayan Mollaei hade svårt att hitta rätt nivå i sin bedömning. Chanserna var ytterst lätträknade i den första halvleken. Den enda riktigt farliga var faktiskt Cavkovs i den tredje minuten.
Det skulle komma betydligt mer efter paus.
Samtidigt som Robert Samo tvingades utgå, vilket var ett rejält avbräck för Gullringen, kom Nybro ut som ett betydligt aggressivare lag:
- Ja..., de var betydligt bättre i andra, menar Niklas Johansson.
En grov försvarsmiss gav pigge Simon Jalonen fritt fram och han rullade enkelt in 1-0 i den 58:e minuten. Ett par minuter senare kom 2-0 till Nybro. Bollen letade sig fram till Jalonen efter en frispark och han stänkte in tvåan. Bara minuten senare kom reduceringen, på en liknade situation som Nybros 2-0-mål. Robin Edgar höll sig framme och placerade in 2-1 på Johan Hermanssons frispark.