Komfortabel seger för Gullringen mot Södra Vi

Det tog bara åtta minuter. Sedan hade Gullringen tagit en tremålsledning borta mot Södra Vi i den andra omgången av Vimmerby Tidning Cup. "Vi hade bra fokus inför matchen och det betalade sig direkt", säger bortatränaren Peter Magnusson efter 7–0-segern.

Rasmus Bexell var inblandad i det mesta i offensiv väg för Gullringen mot Södra Vi.

Rasmus Bexell var inblandad i det mesta i offensiv väg för Gullringen mot Södra Vi.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-06-14 19:59

Det var en rivstart av gästande Gullringens GoIF i måndagens möte med Södra Vi IF. Rasmus Bexell öppnade målskyttet i den fjärde minuten, innan SVIF stötte in bollen i eget mål bara ett par minuter senare. I den åttonde minuten slog Bexell till igen och 0–3 var ett faktum. 

– Vi tyckte på förhand att vi skulle vara det bollförande laget och försökte sätta en högre press. Vi hade bra fokus inför matchen och det betalade sig direkt med de tre snabba målen, konstaterar Peter Magnusson, tränare för Gullringen.

Södra Vi hade stora svårigheter med att få tag i bollen och Gullringen trummade på. Robin Gustafsson, Albin Gustafsson och Herman Lynbech hann med att göra varsitt mål innan bortalaget kunde gå in till halvtidsvilan med en sexmålsledning.

Den andra halvleken blev betydligt mindre händelserik och lagen roterade friskt. Nästa mål kom först i den 76:e minuten, när Gullringens Anwar Ismail tog vara på ett misstag från Södra Vi och rullade in sjuan i mål. 0–7 blev också slutresultatet i matchen. 

– Det är lite svårt att tända om när man leder med sex bollar men vi försökte och gjorde det bra. Det var viktigt att få igång hela truppen och kunna byta runt. Det var en lagseger och hela laget ska ha beröm, säger Magnusson.

Ni kan se reprisen av matchen här!

Melker Johansson från Gullringen i duell med SVIF:s Alexander Ekberg.
Melker Johansson från Gullringen i duell med SVIF:s Alexander Ekberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!