Viktiga poäng på spel för Gullringen: "Känslan är god"

Det är två lag i stort poängbehov som möts på Gullemon på tisdag kväll. "Vi vet vad vi ska göra", säger Gullringens tränare Patrik Wärnehall inför mötet med Bankeryd.

Martin Höglind Stridell är tillbaka från sin avstägning när Gullringen möter Bankeryd på tisdagkvällen.

Martin Höglind Stridell är tillbaka från sin avstägning när Gullringen möter Bankeryd på tisdagkvällen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-27 17:00

Den 28 augusti skulle Gullringens GoIF och Bankeryds SK ha mötts. Matchen fick skjutas upp på grund av en vattensjuk plan på Gullemon – och exakt en månad senare är det nu dags igen. 

Båda lagen är indragna i bottenstriden och det är viktiga poäng som står på spel. Gullringen har två starka prestationer i ryggen och tog poäng mot serietvåan Haga (0–0) i lördags. 

– Känslan är god inför tisdagens match. Vi har gjort bra matcher mot seriens två bästa lag, så vi vet vad vi ska göra, säger Patrik Wärnehall, tränare för GGoIF. 

Han fortsätter:

– Vi kommer trycka på samma saker som vi gjort tidigare. Vi måste gå ut och visa attityd, inställning, löpvillighet och bolltrygghet. Vi har ett tillräckligt bra lag på pappret. 

I division 4-tabellen skiljer det bara en poäng mellan Gullringen och Bankeryd. De förstnämnda står på åtta poäng efter åtta matcher, medan de sistnämnda står på sju poäng efter åtta matcher. Båda lagen har tre matcher kvar att spela – inklusive tisdagens match – och flera andra lag är också inblandade i bottenstriden.

– Jag har inte funderat så mycket över tabelläget. Det viktiga är att vi fortsätter med våra prestationer. Vi kommer få våra poäng, menar Wärnehall. 

I Gullringen är Ted Åström Åberg är avstängd, medan Melker Johansson fortsatt är skadad. Martin Höglind Stridell är tillbaka från sin avstängning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!