Gullringen kryssade mot Västervik

Gullringens GoIF och IFK Västervik spelade oavgjort i en träningsmatch under fredagskvällen. Slutresultatet blev 2–2 vilket fick ses som rättvist.

Gullringen spelade 2–2 mot IFK Västervik.

Gullringen spelade 2–2 mot IFK Västervik.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2019-03-08 23:05

De kommande seriekonkurrenterna i division fyra Gullringens GoIF och IFK Västervik möttes under fredagen i en på förhand intressant träningsmatch. Det var en första halvlek som slutade mållös där Västervik var det lite bättre laget.

– Vi presterar inte så bra. Vi ligger lite för långt ifrån Västervik och ger dem möjligheter till anfallsspel. Men till andra så höjer vi upp oss, säger Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

Ändå var det IFK som gjorde 0–1 efter slarv i Gullringen. Men gulsvart reducerade sedan rättvist till 1-1 efter en pärla av Sebastian Swartz där han på halvvolley med en perfekt vrist utanför straffområdet smällde in bollen bakom en chanslös målvakt.

– Det var kvällens klart snyggaste mål, menar Daniel Ohlsson.

Men efter nytt slarv i Gullringen kunde IFK återigen ta ledningen till 1–2 på kontring. Västervik såg ut att knipa segern men i matchens sista spark fixade Kevin Gaines2–2 och matchen slutade i ett kryss.

– Om man ska se till heta målchanser så förtjänar vi att vinna. Men till helhet under hela matchen så är kanske ett oavgjort ett rättvist resultat, säger Daniel Ohlsson som berömde Erik Lindblad och Jesper Wärnehall för sina insatser.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!