Gullringen nära vinst

Fyra minuter. Så lite tid var Gullringen från att knipa tre oerhört viktiga poäng mot Östria/Lambohov. Men trots Martin Anderssons snöpliga självmål kan Gullringen ta med sig mycket positivt från matchen.

Fotboll2008-06-06 22:00

- Killarna gjorde en jättebra match. Spelar vi såhär framöver är jag inte särskilt orolig, säger tillförordnade tränaren Peter "Trullve" Gustavsson.
Tränarbyte, poängkris och avstängd lagkapten. Att inför måstematchen mot bottenkollegan Östria/Lambohov kalla läget i Gullringen för något annat än oroligt var knappast möjligt. Men, som så ofta i kaosartade situationer, var det ett samlat och stabilt lag som kom ut på planen. Och faktum är att Gullringen borde fått med sig alla tre poäng hem från Linköping.
- Det känns snöpligt, givetvis. Vi försvarade oss mycket bra hela matchen. Och så kommer det ett självmål? Men det är sånt som händer, säger "Trullve".

Självmål i 86:e
Det såg ju så bra ut. Efter en nästintill lysande andra halvlek och ledningsmål av Patrik Nilsson talade mycket för att tre, ofantligt viktiga poäng var i hamn. Försvaret med Tobias Carlsson som befälhavare fungerade utmärkt och man höll bort bollen från det egna straffområdet.
Visst tryckte Östria/Lambohov på för en kvittering och lyfte in långboll på långboll i straffområdet men Gullringen avvärjde allt. Tills den 86:e minuten. Ett långt inlägg och en kommunikationsmiss mellan högerbacken Martin Andersson och Thomas Svensson slutade med att Andersson nickade in bollen i eget mål. Och de tre gulsvart poängen förvandlades till en.
- Vi hade hoppats på tre poäng och det såg ut som att vi skulle greja det, nej, det var tungt, säger "Trulve" som ändå tar med sig mycket positivt från matchen:
- Det var många spelare som tog för sig och backlinjen fungerade riktigt bra. Hela laget var bra, sen att vi tappar poängen, det är sånt som händer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!