Gullringen nollat hemma – tränaren kritisk: "Onödigt"

Nyckelmatch för att haka på i toppstriden. Då åkte Gullringens GoIF på en tung smäll hemma mot Stensjöns IF. "Det var en onödig förlust", suckar Patrik Wärnehall efter 0–2.

Alexander Svartz och hans Gullringen föll tungt hemma mot Stensjön.

Alexander Svartz och hans Gullringen föll tungt hemma mot Stensjön.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-06-15 22:39

Gullringen och Stensjön. Två lag som blandat och gett i inledningen av säsongen, men som innan torsdagens möte båda hade häng på toppen i division 4. 

Inledningsvis var det också en jämn kamp på Gullemon.

– I första halvlek var det fel på vår inställning. Vi är inte alls med. Visst, Stensjön skapar inte så jättemycket men vi gör inte det heller. De har dock bollen mer än vad vi har och vi missade i mottagningar, passningar och annat, säger Patrik Wärnehall, tränare för Gullringen.

Det var till slut gästerna som fick in matchens första mål, i den 37:e minuten.

– De gör mål på en hörna där vi slarvar och inte har fokus. Det var lite typiskt för den halvleken vi gör, menar Wärnehall.

Vad pratade ni om i paus?

– Att vi måste ut och visa vilja. Vi gjorde några skiften både innan paus och innan andra halvlek, men vi hade i princip kunnat byta ut hela laget. Så många avbytare har vi dock inte.

Gullringen höjde sig en del i andra och skapade några farligheter. Ändå kom 0–2 i den 70:e minuten, på straff. Därefter hade hemmalaget tryck.

– Vi har ett friläge som vi bränner. Efter det, i 80:e, missar vi en straff och sen har vi en boll i ribban. Tyvärr ville det sig inte.

Wärnehall och Gullringen kan ändå ta med sig att man gav det ett försök i andra halvlek.

– På så sätt är det okej. Men annars var det här en onödig förlust, suckar han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!