Gullringen vann derbyt klart: "Vi var klart bättre"

Gullringens GoIF var favorit i det lokala superderbyt mot Djursdala SK. Och visst, det blev en klar seger till slut där hemmalaget seglade ifrån och vann med 4–0. "Vi dominerar fullständigt i andra halvlek", tyckte Karlo Goranci.

Emanuel Munguta, Jesper Wärnehall, Ricky Gustafsson, Felix Johansson gjorde målen i 4-0-vinsten i derbyt.

Emanuel Munguta, Jesper Wärnehall, Ricky Gustafsson, Felix Johansson gjorde målen i 4-0-vinsten i derbyt.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-05-20 22:37

Hyfsat jämnt i första. Stort spelövertag för ett formstarkt Gullringen i andra.

Så kan vi kort sammanfatta det första derbyt mellan klubbarna på mycket, mycket länge.

Spelande tränaren Karlo Goranci var inte helt belåten med sitt lags insats första 45 minuterna.

– Nej, inte alls. Vi kom inte in i det, spelade för svårt och för långsamt. Ändå var det kanske 60/40 eller 70/30 till vår fördel i spelet.

Målchanserna var också ytterst lätträknade. På den första riktigt stora kom också målet. Det var just Goranci som hittade fram till djupledslöpande Melker Johansson på högerkanten. Han i sin tur spelade snett in till Ricky Gustafsson, som enkelt kunde förpassa bollen i nätet. När Sporten tog ett snack med den förre DSK-kaptenen inför matchen, trodde han på 3–1-seger för gulsvart och att han själv skulle stå för en fullträff. Och jo, ja...så blev det. I vart fall när det gällde hans egen målskörd.

Gästande DSK fick två rejäla avbräck i den första halvleken, då både Daniel "Bränna" Gustafsson (knä) och Christian Simonsson (baksida lår) tvingades bryta matchen.

– Det var tufft för oss. Vi hade redan ett par viktiga spelare borta. Jag skulle vilja se dem (Gullringen) spela den här matchen med samma skadeläge som vi hade, sa Djursdalas anfallare Simon Henriksson en stund efter derbyts slut, men poängterade också:

– Gullringen vinner fullt välförtjänt, det var inte så mycket att säga om. Sen krigar vi på och försöker så gott vi kan.

Hans broder David Henriksson, tillika huvudtränare, var inne på samma linje:

– Det är jobbigt med skadorna och det studsar emot. Jag tycker att vi står upp bra i första.

Trots stort spelövertag och bollinnehav för Gullringen i den andra halvleken, höll DSK länge liv i matchen – och hade också på sin egentligen enda riktigt stora chans möjlighet att kvittera. Albin Isaksson fick ett bra läge, men hans nick från nära håll räddades av målvakten Petter Gustafsson.

När så Jesper Wärnehall från bara några meter kunde stöta in 2–0 gick luften mer eller mindre ur DSK. Av bara farten kom också både 3– 0 och 4–0 i slutskedet. Trean sattes av Felix Johansson, som dundrade in bollen med ett fint avslut. Tonåringen var närmast salig av lycka efteråt:

– Jag är jätteglad och det var mitt första mål i serien, sa vänsterbacken som stod för en bra insats.

Vad är det som gör att ni vinner?

– Vi vårdar bollen bra och har ett bra passningsspel, tyckte målskytten Johansson.

Inhoppande Emmanuel Mungutu stänkte sedan in Gullringens fjärde mål.

Det ska sägas att Gullringen gjorde ett lyckat drag då Karlo Goranci flyttades ner på mittfältet efter paus. Många av hemmalagets anfall startade via den spelande tränarens känsliga fötter.

– Ja, det blev många crossbollar i andra, sa han och skrattade efter derbyvinsten.

Han tyckte också att segern var solklar:

– Vi dominerar fullständigt i den andra halvleken. Djursdala hade inte så många anfall i matchen, utan det var mest ströbollar mot deras anfallare och de tog våra backar hand om på ett bra sätt. Men visst, det stod bara 1–0 ganska länge. Själv var jag aldrig orolig, men det såg ut som publiken var det, haha.

Segern innebär att Gullringen nu tagit fyra raka trepoängare i serien.

Målen: 1–0 (21) Ricky Gustafsson, 2–0 (76) Jesper Wärnehall, 3–0 (81) Felix Johansson, 4–0 (90) Emmanuel Mungutu. 

Felix Johansson blev omkramad när han gjorde sitt första seriemål någonsin för Gullringens GOIF.
Felix Johansson blev omkramad när han gjorde sitt första seriemål någonsin för Gullringens GOIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!