Gullringen rasar i tabellen efter nytt nederlag: "Tungt"

Tenhults IF blev en för svår nöt att knäcka för ett Gullringen som förlorade med 3–0. I och med att resultaten inte gick med dem är de nu indragna i bottenstriden.

Gullringen spelade borta mot Tenhult under onsdagskvällen och förlorade med klara siffror.

Gullringen spelade borta mot Tenhult under onsdagskvällen och förlorade med klara siffror.

Foto: Axel Norbro

Fotboll2024-06-19 21:18

Gullringen lyckades inte förlänga segersviten till två matcher, efter förra veckans vinst mot jumbon Ölmstad.

Istället blev det en torsk borta mot Tenhult, som vann med segersiffrorna 3–0. Två mål kom i första halvlek och det tredje med dryga kvarten kvar att spela.

Gullringens assisterande tränare Daniel Wernersson säger följande om sitt lags insats i Jönköpingstrakten:

– Det är tungt. Jag vet inte riktigt vad som skär sig. Men när man sammanfattar halva säsongen så kan jag konstatera att vi har en poäng på bortaplan. Jag vet inte varför det blivit så. Det har ju varit mycket skador, men där börjar det se bättre ut.

Spelmässigt, var det Tenhult för hela slanten eller var ni med i matchen?

– Chanser skapar vi, men mål gör vi inte. Sen är det en del märkliga situationer som uppstår. Vi får bland annat en straff, men när vår straffskytt ställer sig för att skjuta börjar linjedomaren vifta och får huvuddomaren att ändra beslutet. Det blir en del konstiga situationer och då fokuserar vi på fel saker, och där är även jag skyldig, säger Wernersson som inte lyfter fram någon spelare:

– Ingen gör bort sig, men alla kan bättre.

I och med förlusten har Tenhult tagit sig förbi Gullringen i tabellen. Dessutom vann Aneby sin match mot Stensjön, vilket innebär att även de tar sig om det gulsvarta laget. Gullringen är just nu på en niondeplats i tabellen, med några poängs marginal ovanför tiondeplacerade Malmbäck som innehar den negativa kvalplatsen.

Gullringen möter Malmbäck härnäst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!