Nytt upplägg på försäsongen: "Viktigt med andrum"

IFK Västervik på fredag. Och IFK Tuna nästa vecka. Gullringens GoIF är redo för träningsmatcher efter en ovanligt kort försäsong. "Det är två starka lag från femman som väntar och jag tror att det kan bli bra värdemätare för oss", säger Ola Lindblom.

Ola Lindblom, Gullringens GoIF

Ola Lindblom, Gullringens GoIF

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-02-15 19:00

Gullringen har provat ett nytt upplägg inför den här säsongen. Efter KM i början av januari fick spelarna ledigt ett par veckor extra.

– Vi gav spelarna några extra veckor ledigt. Det kändes viktigt att ge lite andrum och den vila som behövs mellan säsongerna. Nu har vi varit igång i drygt två veckor och det har sett bra ut. Vi är mer folk på träningarna, även att vi har en del skiftarbetare som ställer till det vissa veckor.

På fredagen är det dags för första träningsmatchen. Gullringen tar emot IFK Västervik på Arena Ceos.

– Det är alltid spännande att se hur vi står oss. Tanken är att vi ska bygga vidare på vårt spel med mycket bollinnehav. Sedan kommer de nya assisterande tränarna Daniel Wernersson och Ronny Eriksson få chansen att komma med sina tankar och utveckla spelet ytterligare.

Hur är läget i truppen?

– Förutom Edvin Johansson så är även Melker Johansson borta då han inte är fri från sin skada än. Sebastian Svartz och Martin Höglind Stridell missar också matchen på grund av jobb. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!