Gullringen reste sig och vann på bortaplan

Gullringens GoIF var i ett 01-underläge i paus borta mot Kalmar Södra. Då ryckte det gulsvarta laget upp sig och vände på matchen till en mycket viktig 23-vinst. – En riktigt bra laginsats, menar tränaren Peter Hellenstierna.

Fotboll2017-08-13 08:30

I första halvlek var det något av ett ställningskrig. Det var rätt chansfattigt överlag och matchen var här väldigt jämn.

– Vi gör kanske inte världens bästa första halvlek. Det mest rättvisa resultatet i paus hade varit 00 men så blev det ju inte, säger Hellenstierna.

I den 28:e minuten uppstod ett flipperspel i Gullringens straffområde och till slut stötte en hemmaspelare in bollen i nätmaskorna. 10 blev resultatet i paus och Peters mannar hade nu ett underläge att ta ikapp.

– I halvtid sa vi att det inte är omöjligt att vinna den här matchen om vi bara går för det.

En dryg kvart in i den andra halvleken skulle bortalaget också spräcka sin målnolla. Adrian Mathiasson blev målskytten och nu förändrades matchen. Gullringsspelarna fick tillbaka glöden i ögonen och nu var det bara vinst som gällde.

Tio minuter senare hade gulsvart fullbordat vändningen efter att James Weber nätat för andra matchen i rad. Någon minut senare utökade Mohammed Ibrahim ledningen och vinsten var nu mycket nära.

– Vi gör några riktigt bra minuter där och vi får bättre betalt för vårt presspel. Vi tror på det lite mer och då brukar det funka bättre.

När Gullringen vänder matchen har de tvingats byta ut Alexander Svartz på grund av skada och Ola Lindblom spelade inte alls under hela matchen.

– Men vi gör det bra ändå och försöker köra på så gott vi kan. Det är ändå hårt lagarbete som ger resultatet.

Med fem minuter kvar skickade en hemmaspelare in ett inlägg som en gulsvart spelare knäade in i eget mål. Detta reduceringsmål skapade dock inte så mycket nerver i bortalägret utan deras ledning var egentligen aldrig hotad.

Gullringen vann matchen med 3–2 och hela laget fick beröm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!