Gullringen vann rättvist i toppmötet: "Väldigt nöjd"

Toppmöte på Gullemon. Då spände Gullringens GoIF musklerna och såg till att ta tre viktiga poäng. Den spelande tränaren Karlo Goranci hade inte mycket att klaga på efter 2–1-segern mot Tranås. "Jag är väldigt nöjd", säger han.

Gullringens GoIF bjöd på fin fotboll och vann toppmötet mot Tranås.

Gullringens GoIF bjöd på fin fotboll och vann toppmötet mot Tranås.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-06-16 21:49

Serietrean Gullringen välkomnade serietvåan Tranås FF till Gullemon under torsdagskvällen. Division 4-toppmötet blev knappast tillknäppt.

Hemmalaget tryckte gasen i botten och bjöd på fin fotboll. Spelande tränaren Karlo Goranci tyckte att man gjorde sin bästa halvlek för säsongen.

– Vi dominerar totalt och gör i stort sett allt bra. När vi väl har boll så spelar vi varierat och hittar kombinationer, menar Goranci.

Målen skulle också komma. I den 15:e minuten stod nyförvärvet Victor Okeji för förarbetet och serverade Ricky Gustafsson, som i princip fick öppet mål. Bara tio minuter senare var det Gorancis tur att skriva in sig i målprotkollet. Återigen var det ett fint anfall som låg bakom målet. 

– Skönt att få utdelning också så tidigt i första. Men överlag var det solklart vår bästa halvlek för året.  

Hur gick snacket i paus?

– Att vi bara skulle fortsätta. Vi hade kanske räknat med att Tranås skulle sätta lite högre press och sa att de första 15 minuterna skulle bli viktiga att klara av.

Gulsvart hade också flera chanser att sätta trean, både i första och andra halvlek. Närmast var Ibrahim Doumbia, som prickade stolpen. 

Trean kom aldrig. Istället tog Tranås över de sista 20 minuterna och fick en biljett in i matchen när domaren pekade på straffpunkten med knappt tio minuter kvar att spela. Isak Segersson stegade fram och satte säkert 2–1. 

– Sista 30 är det bara försvar egentligen, skrattar Karlo Goranci, som startade matchen som anfallare men som klev längre och längre ned i banan under andra halvlek.

– Tranås skapar sina chanser när vi tappar boll på mitten. Det är efter ett sånt bolltapp som deras straff kommer. 

De avslutande minuterna blev spännande. Tranås fick ett bra läge att kvittera, men Segerssons volley smet precis ovanför Petter Gustafssons ribba. 

– Den där volleyn... Det såg ut som att den skulle gå in i bortre krysset. Tack och lov gjorde den inte det, haha. Jag väldigt nöjd. Tranås är det lag som gjort överlägset flest mål i serien, så att vi lyckas stänga ner dem och bara släppa in ett straffmål är jättebra.

Karlo Goranci, som själv gjorde en fantastisk match, var imponerad av nya vänsterbacken Victor Okeji.

– Han var bäst på plan. Väldigt följsam i försvarsspelet, är stark och vinner bollar. Klockren, knappt ett fel.

undefined
Ricky Gustafsson och Karlo Goranci stod för hemmalagets mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!