Gullringen tappade viktiga poäng: "Surt"

Gullringen fick med sig ett oavgjort resultat hemma mot Tenhult under lördagen. Ett självmål gjorde att man tappade två poäng. "Det är bara upp till hästen igen till nästa helg", säger Gullringens tränare Patrik Wärnehall efter matchen mot Tenhult.

Gullringen tappade två poäng efter 1-1 mot Tenhult.

Gullringen tappade två poäng efter 1-1 mot Tenhult.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-08-26 16:02

Det blev ett tungt tapp för Gullringen efter 1-1 hemma mot bottenlaget Tenhult. Man jagar i toppen och hade hoppats att få kamma hem tre poäng under lördagen.

Jesper Wärnehall gav hemmalaget ledningen och Gullringen behöll kommandot fram till den 64:e minuten när man släppte in ett självmål.

undefined
Gullringen mot Tenhult.

En poäng fick Gullringen nöja sig med.

– Sur poängförlust. Första halvleken är ganska jämn. I andra så skapar vi ett par chanser men skjuter rakt på målvakten. De har inga chanser så det är surt att vi gör ett självmål där, säger Gullringens tränare Patrik Wärnehall efter matchen mot Tenhult.

Gullringen fick dessutom ett mål bortdömt. 

– Vi trycker in ett men domaren blåser tyvärr offside.

Gullringen får nu bara ta nya tag då Tranås väntar i nästa match.

– Det är vara upp på hästen igen till nästa helg. Vi får bara rikta in oss på nästa match och det arbetet börjar på måndag.

Ola Lindblom och Alexander Svartz får lite extra beröm av Wärnehall för sina insatser. Ola assisterande till Jesper Wärnehalls ledningsmål.

Gullringens nästa match mot Tranås blir oerhört viktig. Båda slåss i toppen då Gullringen ligger på en tredjeplats och ett Tranås som just nu har placeringen över.

IK Vista toppar tabellen efter 16 spelade omgångar i division 4.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!