Gullringen tog chansen

Gullringen klarade nytt kontrakt i division tre - men det satt långt inne. Efter en nervös första halvlek där inte GoIF var med i spelet, förlöste Petter Svensson gul-svart med sitt 1-0 och Gullringen tog därefter över matchen totalt och vann med 3-0. - Det var en riktigt skön känsla att sätta dit den, säger Petter Svensson.

Gullringen jublar och Petter Svensson omfamnas efter sitt 1-0 som fick Gullringens nervositet att släppa.

Fotboll2007-10-01 06:20

Förutsättningarna var glasklara för Gullringens del, likaså för Hovslätt. Det var vinna eller kvala nedåt som gällde, för att Nässjö skulle förlora poäng mot bottenlaget Aneby var föga troligt. Detta födde en nervositet i båda lagen som var påtaglig i första halvlek, men mest tydlig hos hemmalaget. Det var inte många passningar som gick rätt, och det var mer ett ställningskrig än skönspel.
Hovslätt var det klart bättre laget under första halvan av matchen, även om Gullringen jobbade upp sig innan pausvilan.

Publiken exploderade
Gullringen kom ut som ett helt nytt lag i andra halvlek och matchbilden hade ändrats - nu var det Gullringen som var klart bättre. Hovslätt backade hem något, vilket gynnade hemmalaget som radade upp chanser. Både Jimmi Gustavsson och Robert Damm hade bra lägen att sätta dit bollen tidigt. Första målet låg i luften och det dröjde inte länge innan "ettan" fick Gullemon att koka. Tobias Carlsson avancerade på högerflanken, gjorde tre man och avlossade sedan ett skott som fastnade på Jimmi Gustavsson. Jimmi passade ut till Petter Svensson som läckert satte 1-0 i högerhörnet. Hemmapubliken exploderade.