Gullringen tog tre enkla mot Lindö

Straff, frilägesutvisning och 1-0 för Gullringen. Efter den situationen var segern aldrig i fara, segersiffrorna stannade till slut vid komfortabla 5-2 i hemmafavör. - Det var nog en match i publikens smak, säger Gullringens tränare Niklas "Dansbo" Johansson.

André fälls i den 27:e minuten av Gullringens hemmamatch mot Lindö. Brassen satte själv straffen och sedan kunde Gullringen med en man mer på planen plocka tre enkla poäng via seger med 5-2.

Fotboll2009-05-11 06:19

Matchklockan hade tickat upp på 27 minuter när Gullringens André Xavier Reis helt fri gick omkull i straffområdet, domare Armin Korac var säker på sin sak och pekade på straffpunkten.
Lagkaptenen Markus Fredriksson tilldelades rött kort för sin tackling, stora protester följde från bortalagets sida som menade att André föll lite väl lätt. Fram till straffpunkten stegade André själv och han gjorde inga misstag, 1-0 för Gullringen och någonstans kändes det redan där som att hemmalaget hade punkterat matchen.
Efter straffen var det i stort sett bara ett lag på planen, både André och Mikael Philipsson missade jättelägen innan första halvleken var till ända.

Målkalas
Spiken i kistan kom efter tio minuter av andra halvleken. Petter Svensson blev fälld i straffområdet, varpå Daniel De Gois säkert rullade in 2-0. Två straffmål, två brassemål och matchen var givetvis avgjord.
Målproduktionen var dock långt ifrån avslutad. Först noterade sig André i målprotokollet igen fram till 3-0 för Gullringen. Med kvarten kvar att spela kom sedan gästernas första tröstmål, Andreas Karnevald reducerade snyggt.
Blott två minuter senare gjorde Daniel De Gois sitt andra mål för matchen, en mycket vacker frispark som bortamålvakten var helt chanslös på.