Gullringen vann Hornpokalen igen

Utan att egentligen imponera spelmässigt tog förhandsfavoriterna Gullringen hem den 67:e upplagan av Hornpokalen. Laget släppte inte in ett enda spelmål på sina två matcher och i finalen fick hemmalaget Horn/Hycklinge ge sig med 4-2 sedan Jimmy Gustavsson blivit pokalhjälte och nickat in tre mål.

Gullringens GoIF stod inte att hejda i Hornpokalen. Via 4-2 i finalen mot Horn/Hycklinge tog laget sin fjärde raka pokalseger.

Fotboll2004-07-05 06:35

Arrangerande Horn/Hycklinge IF kunde glädja sig åt en fin pokalhelg. Nypremiären med pokalfest i idrottsparken blev en succé med 670 personer på fredagens dans med Black Jack.
Även lördagens fotboll lockade en riktigt stor publik på omkring 250 personer.
De fick inledningsvis se hemmafavoriterna Horn/Hycklinge ta sig till final via 2-1 mot lokalkonkurrenten Kisa i en match där samtliga mål gjordes på straff.
Hemmalaget utnyttjade sin första bonusstraff genom Tomas Carlsson 20 minuter in i matchen, men bara fem minuter senare kvitterade Kisa på straff genom Johan Runesson.
Efter en jämn första halvlek tog Kisa över taktpinnen i den andra, men Horn/Hycklinge höll tätt och Raine Wångs 2-1 på lagets andra bonusstraff räckte för final. Bäst i hemmalaget var målvakten Mats Eriksson och Roger Jakobsson.

Många straffar
I den andra semifinalen hade Södra Vi två bonusstraffar mot ett Gullringen, som trots stort bollinnehav inte förmådde skapa så mycket.
Niklas Stridh gjorde 1-0 för Södra Vi på den första bonusstraffen och i andra halvlek förvaltade Ricky Gustavsson den andra straffen på rätt sätt och Södra Vi hade 2-0.
Det stod sig också till dess att endast några minuter återstod. Då reducerade Jimmy Gustavsson till 2-1 från nära håll och målet fick fart på Gullringen, som också lyckades kvittera genom Johan Gustavsson i slutminuten.
Straffar fick avgöra och där inledde Gullringens Patrik Nilsson med att pricka ribban. Niklas Stridh sköt sin straff i stolpen och inför den sista ordinarie straffomgången var det 5-5. Mattias Sandh gjorde 6-5 till Gullringen via ribban, medan Pierre Hermansson gjorde en "Mellberg" och Gullringen var i final.
Målskyttar i straffläggningen var för Södra Vi Ricky Gustavsson, Arvid Allvin och Per Eklund, medan Sonny Eriksson, Johan Gustavsson, David Johansson och Mattias Sandh nätade för Gullringen.

Jimmy blev pokalhjälte
Årets final blev därmed en repris på fjolårets, då Gullringen vann med 6-3.
I år saknades fjolårets pokalhjälte Patrik Wärnehall, men Jimmy Gustavsson iklädde sig istället rollen som matchhjälte.
Redan i tionde minuten nickade han elegant in 1-0 och när annars säkre Tomas Carlsson slog Horn/Hycklinges första bonusstraff mitt på Gullringsmålvakten Tomas Svensson började man ana vart åt det lutade.
Horn/Hycklinge hade visserligen några fina chanser och vi minns bland annat Tomas Svensson eleganta enhandsräddning på Tomas Carlssons nick fem minuter efter straffmissen.
Istället kontrade Gullringen in 2-0 genom Daniel Gunnarsson som fintade sig igenom försvaret och sköt ett kanonskott. Torbjörn Svensson förvaltade Horn/Hycklinges andra bonusstraff till 1-2 och hemmalaget var sedan nära kvittering, när en Gullringsförsvarare räddade Tomas Carlssons hörnnick på mållinjen.
Direkt i andra halvlek tog Horn/Hycklinge sin sista straff och den satte Gustav Svensson till 2-2, men sedan var det mest Gullringen. Jimmy Gustavsson nickade in 3-2 i tionde minuten och avgjorde sedan matchen definitivt med sitt tredje nickmål till 4-2 i slutet av matchen.
Gullringens seger var rättvis, men Horn/Hycklinge stod upp bra, främst i den första halvleken. Gullringen släppte inte in ett enda spelmål under hela pokalen och är därmed såklart rättmätiga segrare.
Laget tog därmed den första inteckningen i det nyuppsatta vandringspriset.
I det vinnande laget ingick Tomas Svensson, Daniel Gunnarsson, Patrik Nilsson, Tobias Carlsson, David Johansson, Johan Gustavsson, Johan Gustavsson, Jimmy Gustavsson, Jesper Lätt, Niklas Johansson, Morgan Rinaldo, Mattias Sandh, Mikael Hansson, Johan Zeylon, Sonny Eriksson och Tobias Carlsson.
Laget coachades av Daniel Gustavsson och för domarinsatserna svarade Mats Jonsson, Peder Kindén och Mattias Nälgård.