Gullringen vann – nära att tappa 3–0-ledning

Gullringens GoIF var fullständigt överlägset Fågelfors i 60 minuter i kvällens bortamatch i fotbollsfyran. Sedan blev det onödigt spännande. Men till slut blev det seger med 3-2, vilket innebär att gulsvart lämnar botten och tar ett rejält kliv i den jämna serien. – Jag vet inte varför det blir så här, säger en trots allt lycklig matchhjälte, Anton Palmér.

Fotboll2017-06-08 18:51

Ställningen i halvtid var 0-3, siffror som var rejält smickrande – för hemmalaget…

Gullringens försvarslinje var ramstark och offensivt sköljde man över ett stillastående Fågelfors.

Gullringens chanskavalkad inleddes redan i den fjärde minuten då Ola Lindblom prickade ribban med ett distansskott.

Man hade sedan tre, fyra högoktoniga lägen att spräcka nollan innan Mohammed Ibrahim frispelades i den 21:a minuten, rundade målvakten i Fågelfors och rullade in bollen i öppet mål.

Minuten senare uppstod en i stort sett identisk situation, men då räddade hemmakeepern.

2-0 till Gullringen kom istället i den 30:e minuten. Ola Lindblom laddade med vänstern på en frispark, men spelade vackert bollen till Anton Palmér, som pricksköt in bollen från högerinnerläge.

Två minuter senare trodde samtliga drygt 100 åskådare runt Hyltamalm att samme Palmér avgjorde matchen – elegant framspelad av Dennis Isaksson löpte han sig fri och satte pannan till bollen.

Men trots en bombsäker tremålsledning blev det rejäl match av det här.

1-3 kom i den 61:a minuten, 2-3 i den 70:e och helt plötsligt såg vi ett Fågelfors med energi som de inte varit i närheten av tidigare i matchen.

Med kvarten kvar att spela var en friställd Mohammed Ibrahim nära att göra 4-2, men hemmalagets målvakt reflexräddade med yttersta fingertopparna.

Likadant med fyra minuter kvar.

Med en minut kvar av matchen jublade hemmaspelarna för 3-3, men målet vinkades av för offside. På övertid smekte en hörnnick Tom Polders stolpe.

GGoIF lyckades dock komma undan med andan i halsen och vinna.

– Jag förstår inte hur det kan bli så här. Jag måste smälta och fundera lite, men kanske gick det för lätt i den första halvleken och vi trodde att det skulle lösa sig, säger Gullringens tränare Peter Hellenstierna efter matchen.

– Viktiga tre poäng, men ändå svårt att ta med sig något när det blir så här. Vi trycker ner dem fullständigt i första halvlek och säger i paus att vi bara ska fortsätta. Men så blev det ju inte, suckar Hellenstierna.

Bäst i Gullringen var tvåmålsskytten Anton Palmér – inte bara för sina mål, utan framför allt för ett starkt jobb på mittfältet och total dominans i luftrummet.