Gullringen vann premiären mot Hallby

Under fredagen var det Gullringen som gästade Hallby i Divison 4. Matchen slutade 3-2 till Gullringen i sin seriepremiär. "Vi kämpade på", säger Gullringentränaren Peter Magnusson

Gullringens GoIF vann mot Hallby.

Gullringens GoIF vann mot Hallby.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2021-08-06 21:57

Det var ett laddat Gullringen som begav sig till Jönköpingstrakten för att möta Hallby. Ett lag som tog ledningen i matchens 38:e minut genom Jonatan Kentson. Men efter paus och knappt timmen spelade så utjämnade Gullringen genom Ola Lindblom som sen blev till 2-1 av Ted Åström Åberg. Hannes Malmberg gjorde ställningen lika för hemmalaget med 20 minuter kvar. Med knappa kvarten kvar visade sig Ola Lindblom fram igen och gjorde matchens sista mål 3-2, vilket blev protokollsiffrorna. 

Gullringens tränare Peter Magnusson tycker laget var trögstartat.

– Vi kom inte in i första halvlek i matchen utan de är Hallby som är det drivande laget på plan. Vår beslutsamhet finns heller inte riktigt där. Hade vi trott bättre på oss själva så kunde det nog stått 1-1 men vi hängde inte riktigt med i första halvlek.

I den andra hade självförtroendet hittat till Gullringenspelarna. 

– Vi tar med oss det vi gör bra i den inledande halvleken och då får vi utdelning. Men en till bidragande orsak til det är att vi börjat tro betydligt mer på vår spelidé. 

Segern betydde tre viktiga poäng.

– Det viktigaste är att vinna och det gjorde vi. Det kommer vi verkligen ta med oss in i framtiden och vilken vilja vi hade de sista tio minuterna för matchen innehöll mer kamp än vad vi förväntade oss på förhand. Slutligen ska Ola Lindblom och Sebastian Svartz ska ha ett extra plus för deras insatser. 

Nästa match är på tisdag mot Tranås. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!