Gullringen vann trots utvisning

Trots spel med en man mindre i 60 minuter - så körde Gullringen över Ulricehamn. Resultatet 5-2 (2-1) fick tränaren Fredrik Alexandersson att ta fram superlativen. - En fantastisk match av oss, helt klart det bästa spelet för i år.

Måljubel på Gullemon. Gullringen vann andra raka i fotbollstrean i och med 5-2 mot Ulricehamn. Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2007-04-23 06:16

2-1-seger i premiären.
Och nu 5-2.
Gullringen har sannerligen fått en flygande start på årets seriespel.
- Vi är på rätt håll och har spelet en fin fotboll. Men nästa match är det 0-0 igen, då måste vi spela lika bra som vi gjorde idag, säger Fredrik Alexandersson.
Han var nöjd med det mesta efter triumfen mot Ulricehamn hemma på Gullemon. Ett undantag dock - matchens inledning.
- Vi började lite dåligt och det fanns tveksamheter i försvaret, säger han.
Bara att hålla med.
Gullringen agerade virrigt första tio minuterna och hade svårt att få bort bollen. Bortalagets Jonas Johansson kunde ostört skjuta in 0-1 efter bara några minuter.
- Sedan började vi utnyttja de stora ytorna som fanns på kanterna, förklarar Alexandersson hemmalagets uppryckning.
En uppryckning som gav frukt i den 28:e minuten. Emil Eklund revs ner och på den efterföljande straffen gjorde Robert Damm 1-1.
Kort därefter var det Patrik Wärnehalls tur att hamna i fokus. Han fick sitt andra gula kort och Gullringen blev decimerat till tio spelare.
Med 60 minuter kvar...
- Då kände jag att det skulle bli tufft, säger Fredrik Alexandersson.
Han tvingades flytta ner Jimmi Gustavsson som vänstermittfältare och lät Emil Eklund vara ensam på topp. Något som skulle visa sig bli ett vinnande koncept.
Gustavsson blev nämligen stor segerorganisatör tillsammans med hyperoffensiva vänsterbacken Jesper Lätt.
Lätt, som hela tiden låg på språng, slog in 2-1 efter 36 minuter - på förarbete av Jimmi Gustavsson.
- Vi började äta upp dem på mitten och tog över spelet helt. Trots att de var en spelare mer så hade de inget motvapen mot oss, säger Alexandersson och tillägger:
- I halvtidsvilan pratade vi om att våga. Istället för att bevaka 2-1 i den andra halvleken ville vi göra 3-1 och avgöra.
Och visst.
På tio gyllene minuter gick Gullringen från 2-1 till 5-1 och spelade ut ett ihåligt Ulricehamn.
? 3-1. Nyss inbytte Linus Lindblom tog emot Niklas Lahtis inspel från kanten och sköt in bollen.
? 4-1. Mönsteranfall där Jimmi Gustavsson spelade fram till en fristående Michael Kennmark.
? 5-1. Fin boll från Sanel Zulic till en framrusande Jesper Lätt som satte en volley från nära håll.
Tre vackra fullträffar - där framförallt 4-1-målet var av modell snyggare. Eller som Fredrik Alexandersson uttrycker det:
- Ren poesi. Jag fick nästan tårar så vackert var det.
Att Ulricehamn gjorde 5-2 i slutet var av mindre betydelse. Gullringen imponerade och visade prov på hur man ska spela med en man mindre. Fyra (!) mål gjordes alltså i den spelformen.