Gullringen värda poäng mot City

Kampmoralen fanns där, attityden och inställningen likväl. Chanserna fanns där också. Men... Gullringen föll ändå. Serieledande Linköping City gjorde som serieledare brukar göra: vinna täta matcher.

Tung förlust. Gullringen fick stryk med 1-0 hemma mot Linköping City. En match där Gullringen var värda en poäng.

Fotboll2013-08-15 06:18

Kavla upp ärmarna, på med blåstället. Nu jäklar. Gullringens GoIF hade revansch att kräva av sig själva efter bottennappet borta mot AFK Linköping (1-6). De skulle visa att de var betydligt bättre än så.
Och visst, innan alla hade hunnit bänka sig på Gullemons läktare var det nära nätrassel. Gullringen vaskade fram en giftig dubbelchans precis i matchinledningen.
Redan där visade hemmalaget att suveräna serieledaren Linköping City skulle få fightas om poängen. Det fick de sannerligen göra.
- Jag såg dem borta mot AFK och man kunde inte tro att det var samma lag. Det var som natt och dag, sa City-tränaren Giles Stille.

Nickmål av City
Innan den första halvleken var till ända hade Gullringen vaskat fram tre fina lägen till. Skott vid stolproten av Linus Kasselstrand, nick i bra läge av Anton Palmér och City-räddning på mållinjen efter hörna.
Mål blev det inte vid något tillfälle. Däremot lyckades gästerna på en av sina två möjligheter första 45 minuterna hitta rätt. På en fint slagen hörna av mittfältsdominanten Johan Roxtröm, nickade Daniel Lindberg omarkerad in 0-1.
Så långt, klart orättvist.
- Vi gick in till matchen med budskapet att vi skulle hitta tillbaka till attityden och inställningen. Det lyckades vi med, sa Gullringens tränare Hasse Karlsson.