Gullringen vinnare i målrikt derby

Ett par individuella misstag från motståndarna samt en kraftig vind i planens längdriktning. Där har du Gullringens segervapen i lördagens enormt viktiga derby mot Kisa. - I dag är det underbart att vara fotbollstränare igen, skrattar en lättad Niklas "Dansbo" Johansson efter Gullringens 3-2-seger.

Linus Lindblom signalerar för 1-0 i derbyt mot Kisa.

Linus Lindblom signalerar för 1-0 i derbyt mot Kisa.

Foto:

Fotboll2010-06-14 06:24


I faktarutan här intill kan du läsa att Gullringen och Kisa skapade fyra respektive två målchanser vardera, utöver de mål som gjordes. Då har vi varit riktigt generösa i vår bedömning. För det mest anmärkningsvärda med division III-derbyt på Gullemon i Gullringen är att det bara skapades ett par riktigt heta målchanser under matchen men trots det producerades hela fem mål.
- Det var svårspelat i dag, vilket självklart bidrar till att det inte bjuds på något skönspel. Dels blåste det kraftigt och dels var gräsmattan riktigt sur på mittplanen, säger Niklas Johansson.

Sårbara på kanten
Gullringens seger är inte mycket att säga om. I och för sig kunde matchen egentigen ha slutat hur som helst och visserligen hade ett oavgjort resultat kanske varit mest rättvist. Hemmalaget hade dock tydligare linjer i sitt spel och framför allt en klarare matchplan. Att Linus Lindblom (klart bäste man på plan) och Leonardo da Silva Neves hade getts order om att utmana och sätta press på Kisas ytterbackar syntes omgående. Eric Fernström och Stefan Eugén hade ideliga problem med Gullringens snabba och tekniska yttrar.
- Självklart är vi medvetna om att de är aningen sårbara där. Samtidigt har vi jobbat mycket med att få fart på kantspelet och i dag lyckades vi med det, menar Gullringens tränare.

Lindblom bäst
Kisa var det lag som började matchen bäst. Deras löpstarka mittfältare satt hög press och Andreas Ringensjö skapade oreda med sina djupledslöpningar men närmare än ett par halvchanser kom man inte. Det var väl därför inte helt rättvist när Gullringen tog ledningen mitt i den första halvleken. Men snyggt värre, däremot! Leonardo fick bollen vid straffområdeslinjen, vände bort en försvarare och smekte upp bollen i ribban. Returen sög han åt sig själv och frispelade Linus Lindblom, som avslutade distinkt.
- Linus gjorde en otroligt bra match i dag och jag gläds med honom. Synd bara att Leonardo inte får göra mål, för det börjar sätta sig i huvudet på honom, säger Niklas Johansson.
Den första halvleken präglades annars av dåligt passningsspel och korta anfall. Kisas kvittering till 1-1 bevisade dock att högt bolltempo och precisa passningar lönar sig. Efter ett mönsteranfall kunde Frithiof Djerf spela fram Emil Blixt som bara hade att sätta till bredsidan och styra in bollen i det öppna målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!