Doumbia briljerade när Gullringen vann

Efter vissa om och men lyckades Gullringen besegra Tenhult hemma med 4–2 på lördagen. "Vi var klart bättre och borde ha avgjort tidigare, men de tre poängen var det viktigaste", sa spelande tränaren Karlo Goranci.

Ibrahim Doumbia svarade för två mål och en assist när Gullringen besegrade Tenhult med 4-2.

Ibrahim Doumbia svarade för två mål och en assist när Gullringen besegrade Tenhult med 4-2.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-04 16:15

Gullringen fick en flygande start då Ibrahim Doumbia kom igenom på vänsterkanten och hittade in till Ricky Gustafsson som gjorde 1–0 per omgående. Gullringen fortsatte framåt, men åkte på ett bakslag i den 14:e minuten då gästerna kvitterade till 1–1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

undefined
Ricky Gustafsson visade vägen med 1-0 tidigt.

– Det kändes väldigt surt att vi bara hade oavgjort efter första. Vi fick en så fin start och hade flera lägen. Sedan gjorde vi några misstag då Tenhult kom i sitt första anfall och fick en hörna och gjorde mål på den, sa Karlo Goranci som tog positionen som mittback den här gången när Ola Lindblom saknades.

undefined
Karlo Goranci spelade mittback, men svarade ändå för ett riktigt drömmål.

Efter en lite darrig inledning på andra halvlek tog Gullringen taktpinnen och gjorde 2–1 genom Ibrahim Doumbia. Sedan klev Karlo Goranci fram med ett riktigt drömmål där han dribblade sig igenom elegant.

– Ja, det blev rätt snyggt det där målet. Men så bjöd vi på 3–2 mot slutet och det kändes väldigt onödigt. Därför var det skönt att 4–2 kom så snabbt, sa Karlo Goranci.

4–2 svarade Ibrahim Doumbia för. Han nickade in ett inlägg från Felix Johansson. Just Doumbia lyfte tränaren fram extra mycket.

– Han var klockren och vann sina en mot en situationer gång på gång, Även Herman Lynbech gjorde en bra debut som innermittfältare.

Nu kan Gullringen se fram emot derbyt mot Vimmerby på fredag.

– Det ska bli roligt med match mellan två lag i toppform som det verkar.

undefined
Gullringen fick jubla över tre poäng hemma mot Tenhult.
Nyförvärvet Maqbul Daudi var positiv i sin debut.
Nyförvärvet Maqbul Daudi var positiv i sin debut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!