Gullringens anfallare fick infektion: "Kunde inte gå"

Rasmus Bexell tvingades se Gullringens segermatch mot Hultsfred i helgen från sidan. Orsak: En elakartad infektion gav starka smärtor i högerknäet. Och på det väntar ångestladdat kvalspel för favoritlaget Brynäs: "Jag sov knappt i natt..."

Rasmus Bexell drabbades av en infektion i knäet. Därtill riskerar favoritlaget Brynäs att åka ur SHL. "Det är jobbigt just nu", säger han.

Rasmus Bexell drabbades av en infektion i knäet. Därtill riskerar favoritlaget Brynäs att åka ur SHL. "Det är jobbigt just nu", säger han.

Foto: Magnus Strömsten/Arkiv

Fotboll2023-03-14 15:04

När vi pratar med Gullringens anfallare är han i full färd med att städa. 

– Det gäller att samla pluspoäng, säger Rasmus Bexell med ett skratt.

Det kan han kosta på sig. Det har nämligen vänt för honom. I alla fall när det gäller smärtan och infektionen. Den som kom smygande efter ett sår i knäet. 

– Jag tror jag fick såret i samband med en match eller träning. Jag märkte att något var fel förra helgen. Knäet svullnade upp och det blev rött. Det gjorde fruktansvärt ont och jag kunde knappt gå. 

Trots smärtan väntade han ett par dagar med att kontakta sjukvården. Till sist gick det inte längre. 

– Jag ringde vårdcentralen i Kisa och sen fick jag åka till akuten i Linköping. De kollade med ultraljud så att inget var skadat i knäet och det var det inte. De misstänkte en infektion och jag behandlades med antibiotika. Och det gav faktiskt effekt ganska så snabbt. Det var lite otäckt eftersom det kunde röra sig om blodförgiftning. 

I måndags tog han sista tabletterna och förbättringen är påtaglig. 

– Det har gått snabbt. Första dagarna tog det 20 minuter att gå från soffan till sängen. Nu rör jag mig nästan obehindrat. 

Bexell hoppas att han kan vara med lite lätt på något av fotbollspassen i helgens träningsläger med Gullringen på Öland. 

Bra, så långt. 

Det finns tyvärr annat i hans tankar som är mindre trevliga. Känslor som han beskriver som i princip ångestfyllda. 

– Jag har knappt sovit i natt. Och jag som sagt att jag inte ska bry mig. Men det stämmer ju inte...

Han pratar om Brynäs kvalspel mot Malmö i jakten på att försöka behålla SHL-status nästa säsong. Rasmus Bexell är en lidelsefull supporter av Gävlelaget.

– Det är jobbigt just nu. Brynäs har aldrig åkt ur SHL och tyvärr har jag ingen bra känsla. De skulle aldrig ha bytt tränare (Ove Molin presenterades i dagarna). Vi får hoppas att Västervik håller sig kvar i Allsvenskan och att Vimmerby går upp. Då blir det alla fall hockey på nära håll för Brynäs. 

I nästa andetag säger han att Brynäs har många fans i Kisa och även i Gullringens GoIF. 

– De flesta här i Kisa håller nog på Brynäs, men kanske att det finns någon stackars leksing också, haha. 

Vänder vi tillbaka till fotboll och Gullringen, så är känslan desto bättre:

– Jag trivs kanonbra i klubben och går in på min sjätte säsong. Jag tycker att det sett riktigt jäkla bra ut de senaste veckorna. Det har varit högt tempo och bra intensitet på träningarna och det är kul att se att så många yngre börjar ta för sig ordentligt. Och det blir perfekt nu att åka till Öland i helgen och få ihop gruppen ännu mer. 

Kanske kan också en comeback på planen efter den tuffa infektionen få honom att tillfälligt skingra tankarna på favoritlagets vara eller icke vara i SHL. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!