Kostsamt poängtapp: "Bara ren besvikelse"

Efter nio raka segrar tog det stopp för segermaskinen Gullringen. "Känslan efter matchen är bara ren besvikelse och vi har bara oss själva att skylla på", sa spelande tränaren Karlo Goranci efter 2–2 borta mot Tenhult.

Karlo Goranci var besviken efter 2-2 mot Tenhult för Gullringen.

Karlo Goranci var besviken efter 2-2 mot Tenhult för Gullringen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-11 16:19

Gullringen hade fått tillbaka flera nyckelspelare i laget och det fanns inte mycket som tydde på att Tenhult skulle kunna störa dem på förhand. Ett litet orosmoln dök dock upp på himlen för Gullringens del då hemmalaget tog ledningen efter sex minuter.

– Vi gjorde ett dåligt uppspel och tappade boll. Deras spelare drog till från 25 meter och bollen letade sig in via ribban. Jag tyckte ändå att vi reste oss ganska snabbt från det och trummade på bra så det fanns ingen större anledning till oro.

Tio minuter före halvtid kom kvitteringen till 1–1 av Ibrahim Doumbia. Gästerna var även nära att ta ledningen innan pausvilan, men Victor Okejis skott tog i ribban.

– Vi snackade om i halvtid att inte gå för den långa avgörande passningen direkt utan istället spela oss fram och söka instick. Det gjorde vi bra i andra och känslan var att fick vi bara in 2–1 så skulle matchen vara vår. 

När 2–1 kom så var det Tenhult som stod för det kvarten från slutet. Anton Arberg slog till igen.

– De fick till en kontring och skottet satt perfekt i krysset. Det är risken att sådant händer när vi öser på att skapar chanser, men inte får in bollen.

2–2 kom till slut på övertid genom Victor Okeji, men då var det för sent.

– Det är bara ren besvikelse efter en sådan här match. Vi har bara oss själva att skylla. Nu blir det svårt att komma ikapp Vimmerby, men fick ska försvara kvalplatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!