Doumbia: "Vimmerbys försvar får se upp"

"Vimmerbys försvar får se upp". Den passningen skickar Gullringens Ibrahim Doumbia inför fredagens derby på Arena Ceos. Varningen är befogad. Gullringens dribbler har visat toppform på sistone och kan bli tungan på vågen.

Ibrahim Doumbia har snabbt hittat formen och blir en nyckelspelare för Gullringen i derbyt mot Vimmerby.

Ibrahim Doumbia har snabbt hittat formen och blir en nyckelspelare för Gullringen i derbyt mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-09 17:10

Ibrahim Doumbia presenterade sig i den lokala fotbollen förra säsongen när han spelade i IFK Tuna.

– Då fick jag aldrig ut min fulla potential och vi hade en tuff säsong där vi krigade för vår existens och åkte ur, säger Doumbia som såg sin chans till revansch när Gullringen hörde av sig inför den här säsongen.

– Det kändes rätt direkt. Gullringen har höga ambitioner och vill upp i division tre. Jag känner likadant.

Efter en något trög start på säsongen har både Gullringen och Doumbia hittat alltmer rätt på senare tid. Mycket av förklaringen ligger i att 27-åringen från Högsby hittat sin roll och position i laget.

– Från början spelade jag på innermittfältet. Sedan fick jag flytta ut som yttermittfältare. Där kan jag utmana min motståndare och dribbla mig fram och skapa lägen. Den positionen känns bäst för mig.

Det visade han inte minst i senaste matchen hemma mot Tenhult. Gullringen vann med 4–2 och Doumbia gjorde två av målen och spelade fram till ett.

– Nu känner jag verkligen att formen är på topp. Jag har haft lite känningar av skador tidigare, men nu känns kroppen bra. Dessutom växer självförtroendet och jag vågar utmana ännu mer.

Det är utan tvekan mycket som står på spel i fredagens derby mellan Vimmerby och Gullringen. För Doumbias del finns det bara en sak som gäller.

– Vi ska bara vinna. Killarna i laget är väldigt taggade inför den här matchen som jag har förstått gäller väldigt mycket. Jag var med och mötte Vimmerby med Tuna förra året, men det här derbyt är en helt annan grej. Jag har en härlig känsla och jag kan lova att Vimmerbys försvar får se upp när jag kommer på vänsterkanten. Samtidigt är Vimmerby ett topplag som kommer att bli jobbiga att möta så det gäller att vi presterar på topp.

Gullringens spelande tränare Karlo Goranci ser också Ibrahim Doumbia som en nyckelspelare i derbyt.

– Jag är väldigt nöjd med att vi lyckades värva honom. Han har givit en helt ny dimension till vårt spel, säger Goranci som har ett par frågetecken i truppen inför matchen.

– Albin Gustafsson fick kliva av senast och ska testa på torsdagens träning om han är redo för spel. Ola Lindblom har haft känning i ett knä på senare tid och det är osäkert om han kan spela från start. Annars får vi tillbaka Jesper Wärnehall efter avstängning. 

• Vi direktsänder fredagens derby på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Sändningen startat klockan 19:20.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!