Gullringens GoIF tog sista chansen

Gullringens GoIF greppade det sista halmstrået. 1-0 borta mot Sandsbro i elitfyran i lördags innebär att laget, med sex omgångar kvar att spela, har fem poäng upp till en kvalplats till division tre. – Det märktes på spelet att det var två lag som hade sista chansen att haka på topp fyra, summerar tränaren Mattias Sandh.

Alexander Swartz var bäst på plan när Gullringens GoIF besegrade Sandsbro borta i lördags. I och med segern har GGoIF fortfarande chans på en kvalplats till division tre.
Foto: Ossian Mathiasson

Alexander Swartz var bäst på plan när Gullringens GoIF besegrade Sandsbro borta i lördags. I och med segern har GGoIF fortfarande chans på en kvalplats till division tre. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Fotboll2016-08-22 06:52

Massor med kamp, men inte något vidare skönspel. Men vad gjorde det Gullringens GoIF när man åkte hem med tre poäng från bortamatchen mot mittenkollegan Sandsbro?

– Även om de var bättre än vad vi var under den första halvtimmen, så tycker jag att vår seger till slut var fullt rättvis, säger Mattias Sandh.

Det var alltså hemmalaget som inledde bäst. Sandsbro skapade också två bra chanser som Gullringens målvakt Tom Polder räddade fint vid sin högra stolprot.

Två byten väckte laget

För att väcka laget gjorde Mattias Sandh två tidiga byten.

– Det handlade inte om att just de båda hade varit dåliga. Jag hade lika gärna kunnat byta alla elva spelarna, men vi hade inte så mycket folk på bänken, skrattar Sandh.

Bytena fick dock effekt. Med fem minuter kvar av den första halvleken serverade Erik Stejdahl ett perfekt uppspel till Abrahim Jabateh. Han tog emot bollen, vände upp, tog fart mot en passiv backlinje och avlossade ett välplacerat vristskott från straffområdeslinjen, som dök ner otagbart intill Sandsbro-målvaktens ena stolpe.

”Total kontroll”

– I den andra halvleken tycker jag att vi har total kontroll på det som händer – åtminstone under sista halvtimmen. Vi spelar vårdat, rullar runt bollen och de får mest jaga. Visst, de skapar ett par smålägen, men det är aldrig riktigt farligt, säger Mattias Sandh.

Gullringen hade däremot bud på flera mål. Gullringen-tränaren tycker också att man blev bestulen på två straffar.

– Först blir Anton Palmér fullständigt kapad när han ska rulla in bollen och lite senare tar deras mittback med hands en meter ut från sin kropp när vi skjuter. Men det kanske var bra att vi inte fick dem nu när vi ändå vann – då har vi dem tillgodo, skrattar Gullringen-tränaren.

Chans till revansch

GGoIF hade sina bästa spelare i målvakten Tom Polder och Alexander Swartz.

– Swartz var bäst på plan. Det var inte någon som var i närheten av att ta sig förbi honom. Sedan är det härligt att se hans inställning och attityd för att hela tiden hjälpa laget, berömmer Mattias Sandh.

Härnäst väntar nu serieledande Gransholm hemma på Gullemon på fredag – ännu en måstematch, med andra ord.

– Framför allt är det skönt att få möjlighet att revanschera oss för den dåliga hemmamatchen senast (storförlust mot Kalmar AIK), avslutar Mattias Sandh.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!