Hjälten efter det efterlängtade målet: "Det var skönt"

Gullringen kammade hem tre poäng efter två mål på stopptid i hemmamötet mot Ölmstad under lördagen. Rasmus Bexell och Marcus Johansson blev stora matchhjältar när bollarna trillade in. "Vi väntade nog lite för länge", säger Bexell efter matchen.

Gullringen vann med 2-0 efter två mål på tilläggstid mot Ölmstad under lördagen.

Gullringen vann med 2-0 efter två mål på tilläggstid mot Ölmstad under lördagen.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-07-01 15:43

I den andra halvleken hade Gullringen i princip allt i spelet mot Ölmstad på Gullemon. Gästerna blev trötta av hemmalagets press och till slut skulle bollen gå i nät för Gullringen. Hela laget slängde sig i en enda stor "TV-puck" hög efter att Rasmus Bexell satte 1-0 i den 94:e matchminuten.

– Det var skönt, vi väntade nog lite för länge kändes det som. Men det spelar ingen roll när det slutar som det gör. Första halvleken var lite sisådär men i den andra så pumpar vi på och är helt överlägsna. Det var inget snack även om det inte var någon 100-procentig insats över 90 minuter. Vi visste att bollen skulle gå in någon gång, säger matchhjälten Rasmus Bexell efter slutsignalen.

Vad säger du om din egen insats?

– Min uppgift är att vara i boxen och nu blev det mål så det får vara godkänt.

undefined
Melker Johansson gjorde en fin insats mot Ölmstad.

Bara någon minut efter Rasmus Bexells mål utökade lagkamraten Marcus Johansson till 2-0 efter att han satt dit bollen i nättaket. Att det skulle bli tre poäng hade Gullringens tränare Patrik Wärnehall på känn.

– Jag kände att det var lugnt och att vi skulle göra ett mål. I andra låg det i luften hela tiden och vi fick in många i boxen och de backade hem väldigt mycket.

Innan Gullringens avgörande fick Ölmstad en man utvisad då Alvin Johansson som drog på sig sitt andra gula kort i matchen.

Patrik Wärnehall tycker att sitt lag hanterade matchen på ett bra sätt och Gullringen tappade aldrig tålamodet när man tryckte för ett ledningsmål.

– Vi ger aldrig upp och det är kul att se. Vi blir inte frustrerade och vi jobbar på bra. Det får vi belöning av och de går ner på knäna. Det var en bra avslutning och man blir alltid gladare när man avgör på slutet så det är bra. 

undefined
Gullringen mot Ölmstad

Matchen innehöll mycket känslor och redan på tisdag blir det returmöte mellan lagen. Att det munhuggs gillar Rasmus Bexell.

– Det är kul, så det ska vara. Det är då jag kommer igång som bäst. Sedan fick de en man utvisad och det är jättebra. De hade bara en man på bänken och då är det bra att de inte är smartare än så genom att dra på sig ett rött, säger Bexell. 

Vad tar ni med er för tändvätska till returmötet?

– Göra mål tidigare och avgöra matchen i den första halvleken.
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!