Kaptenen om lagets hysteriska form: "Roligt att spela"

Ibland flyter allt bara på, som rinnande vatten. Flowet är där. För Gullringens GoIF har det varit så under lång tid nu – och de har kul på vägen. "Fotboll har nog aldrig varit så roligt som nu", säger kaptenen Alexander Svartz inför nästa match på Gullemon.

Gullringen har sju raka segrar i serien och Alexander Svartz tycker att fotbollslivet leker.

Gullringen har sju raka segrar i serien och Alexander Svartz tycker att fotbollslivet leker.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-01 20:00

10 juni: 1–2 mot Vimmerby i derbyt.

Sen dess har allt pekat uppåt för Gullringen. Resultatmässigt är de i en hysterisk form.

Eller vad sägs om att derbyförlusten har följts av åtta raka segrar. Det är länge sen det var så bra. Säsongen 2018 var det nära. Då avslutade Gullringen division fyra-serien med sju raka triumfer – och hade också en på sex raka, samma år. 

Alexander Svartz var med då också och drar paralleller med det året. Både vad gäller det resultatmässiga och den känslomässiga glädjen.

– Vi kom tvåa bakom Tranås då. Det var en jätterolig säsong, precis som den här är. Det har nog aldrig varit roligare att spela än vad det är nu. Vi har bra go i gruppen och det tävlas på varje träning, säger Svartz och lyfter fram tränaren Karlo Goranci som en viktig pusselbit i framgången.

– Han har stor del i det här. Redan från start sa han att vi ska rulla mycket boll. Sen har vi skickliga spelare, men det har vi haft tidigare också. Jag vet faktiskt inte varför vi inte har spelat på det här sättet innan, det blir så mycket roligare.

undefined
Gullringens lagkapten Alexander Svartz.

Innan seriestart fanns vissa frågetecken hur pass bra årets upplaga var. Frågetecknen rätades snabbt ut.

– Visst var det lite osäkert hur vi skulle få ihop det. Truppen kändes väldigt tunn. Sen har det tillkommit några duktiga spelare på vägen, samtidigt som flera har höjt sig. Titta på en sån som "Macke" (Marcus Oskarsson Johansson), som tagit kliv från säsongens början och fram till nu. Det är roligt för honom med tanke på alla skador han hade innan. Nu känns det som att vi är kompletta.

Alexander Svartz nämner också det yngre gardet med Petter Gustafsson, Albin Gustafsson och Melker Johansson.

– Petter brinner hårt för det och jag hade inte velat vara vänsterback i motståndarlaget när de möter Albin och Melker, haha.

Hur känns det för egen del?

– Bra, trots att jag varit småkrasslig i veckan. Jag kommer inte att träna ikväll (torsdag). Det finns ingen anledning att chansa.

På fredag väntar Aneby hemma.

– Det är en tuff motståndare, som alltid är roliga att möta. Vi ska visa hur starka vi är.

Gullringen får göra det utan Ola Lindblom, som är avstängd.

Segersviten:

• Djursdala (5–0), Ölmstad (4–0), Höreda (4–1), Malmbäck (4–0), Ekhagen (2–1), Stensjön (5–2), Örserum (5–0), Tranås (2–1). 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!