Gullringens kvaldröm lever: "Vi fokuserar på vårt jobb"

Förlusten mot Tranås sved. Där och då var känslan att Gullringens kvaldröm sprack. Men... Skulle Tranås tappa poäng i sista omgången, behöver GGoIF samtidigt bara vinna sin match hemma mot jumbon Örserum. "Tranås har inte varit jättebra på naturgräs", konstaterar den spelande tränaren Karlo Goranci.

Gullringens spelande tränare Karlo Goranci.

Gullringens spelande tränare Karlo Goranci.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-30 16:00

Förutsättningarna är enkla inför den sista omgången i "fyran". Tranås FF och Gullringens GoIF står på samma poäng (46). De förstnämnda har hela tolv plusmål till godo på Gullringen – och har därmed allt i sina egna händer vad gäller kvalplatsen till division 3.

– Det är klart att känslan inte är tipp-topp direkt, säger Karlo Goranci i GGoIF. 

Han utvecklar:

– Tranås har ju ett bra läge och möter ett Stensjön som inte har så mycket att spela för. Visst, det finns en chans för oss ändå även om Tranås skulle vinna med säg 2–0, men då måste vi vinna med typ 15–0. Det är svårt. Jag har svårt att se att vi skulle kunna göra så många mål mot ett division 6-lag ens.

En detalj som kan tala för gulsvart är Tranås svaga bortaspel under hösten. Laget har oväntat tappat poäng i flera bortamatcher.

– De har inte varit jättebra på naturgräs.

Goranci gör sin första säsong som spelande tränare i Gullringen. Han berättar att man börjat diskutera kring en eventuell fortsättning, men vill inte gå in på det mer än så.

– Vi tar det efter säsongen. Visst, vi har börjat snacka lite, men jag känner att jag vill köra klart den här säsongen först.

Ibrahim Doumbia (avstängd), Jesper Wärnehall (sjuk), Sebastian Svartz (sjuk), Olle Eriksson (skadad) och Leontios Cota (bortrest) missar matchen mot Örserum på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!