Vilket förlösande mål, Melker: "Så jäkla gött"

Chans, på chans, på chans. Men inget segermål – fram till den 87:e minuten. Då dök Melker Johansson upp och blev stor matchhjälte för Gullringen mot serieledarna Ekhagen. "Jag tänkte bara att jag skulle hålla ner skottet", säger han.

Marcus Oskarsson Johansson och Melker Johansson firar den sistnämndes mål i slutminuterna. Gullringens GoIF vann mot Ekhagen.

Marcus Oskarsson Johansson och Melker Johansson firar den sistnämndes mål i slutminuterna. Gullringens GoIF vann mot Ekhagen.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2023-06-03 15:55

2–1 till Gullringen. På slutresultatet låter det som att det var en tajt och jämn kamp som utspelade sig på Gullemon.

Så var det inte. Inte alls. Att Gullringens segermål kom först i den 87:e minuten var nästan ett mirakel.

Och bäst av alla efteråt mådde nog Melker Johansson, som höll sig framme och ur snäv vinkel placerade in det förlösande målet.

– Så jäkla gött. Jag tänkte egentligen passa men sen kollade jag upp och såg att det var ganska tomt, så jag testade. Jag tänkte bara att jag skulle hålla ner den, säger matchvinnaren.

Annars var det, som tidigare nämnt, en match som Gullringen kontrollerade och borde ha avgjort mycket, mycket tidigare. Victor Okeji gav laget ledningen efter knappt 20 minuter och därefter kunde både 2–0 och 3–0 kommit. Istället rann Ekhagens Viggo Sjöstrand igenom och satte 1–1 innan paus.

– Vi kände oss ändå ganska lugna. I halvlek var det bara positivt och vi hade ingen stress alls, utan vi kände att vi ägde matchen, menar Melker Johansson.

I andra halvlek var det mestadels spel mot ett mål. Gullringen försökte och försökte – men missade och missade. Det ska sägas att Ekhagens målvakt stod för några jätteparader och höll siffrorna på tavlan till 1–1. Fram till den 87:e minuten.

Ola Lindblom, spelande tränare i GGoIF, säger att det började uppstå lite panik mot slutet, när bollen inte ville in.

– Med tanke på chanserna vi hade, så blev det lite panik. Deras målvakt gör en fantastisk match, säger han och fortsätter:

– Det är skönt att vinna till slut, men jag är ännu mer nöjd med sättet vi gör det på. Utan att överdriva så hade vi kunnat göra fem-sex mål till.

Vad tycker du att ni gör bra rent spelmässigt?

– Vi hade rätt attityd och inställning och nu satt spelet också. Vi spelade ut deras höga press gång på gång och fick jätteytor efter det. Det är kul att se att vi skapar lägen på egen hand.

Segern mot Ekhagen, som innan lördagens match hade sex raka segrar, innebär att Gullringen har goda chanser att blanda sig i toppstriden.

– Det är klart att det är en viktig seger, för nu är med i toppen i allra högsta grad igen, säger Melker Johansson.

Ola Lindblom sätter ord på betydelsen av vinsten:

– Den betyder jättemycket. Nu har vi Aneby hemma på tisdag och får med oss en positiv känsla till den matchen. 

Gullringens GoIF mot Ekhagen.
Gullringens GoIF mot Ekhagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!