Gullringens nyförvärv: "Vi borde bli ett topplag"

Gullringens GoIF är redo för en ny säsong – med tre nyförvärv i startelvan. "Min känsla är att vi kommer bli riktigt bra i år", säger Ted Åström Åberg inför onsdagens seriepremiär mot IFK Västervik.

Erik Ståhlgren, Ted Åström Åberg och Martin Johansson är tre nyförvärv som väntas starta i Gullringens GoIF.

Erik Ståhlgren, Ted Åström Åberg och Martin Johansson är tre nyförvärv som väntas starta i Gullringens GoIF.

Foto: Privat

Fotboll2020-06-16 20:56

Egentligen skulle division 4-säsongen ha startat den 9 april. Det satte coronaviruset stopp för.

Nu, 69 dagar senare, är det äntligen dags. Och säsongen startar med ett tv-sänt derby mellan IFK Västervik och Gullringens GoIF – som ni kan följa direkt på vår sajt. Sändningen startar 18:50.

Ted Åström Åberg är laddad:

– Det ska bli jäkligt roligt att börja spela seriematcher igen. Det är därför man håller på med fotboll. Stundtals har det varit svårt med motivationen, men på slutet har det känts bättre. Vi har tränat på hårt. För egen del är toppformen ganska nära.

27-åringen har varit en av lokalfotbollens bästa spelare i många år. Efter flera säsonger i Vimmerby IF och IFK Tuna är han tillbaka på Gullemon.

Men inte som back.

– Nej, nu är jag först och främst högermittfältare. Det var delvis därför jag bytte till Gullringen. Klubben presenterade ett upplägg som jag gillade. Tanken är att jag ska utnyttja min speed i det offensiva spelet, genom att ta djupledslöpningar och komma runt på kanten.

Gullringens tränare Daniel Ohlsson säger så här:

– Ted kan användas överallt, men det hade varit slöseri med resurserna att ha honom i backlinjen. Han är en extremt bra tvåvägsspelare, så jag tycker att ytterpositionen passar honom perfekt. Det visade han inte minst i söndags när han gjorde tre mål mot BK Boston.

undefined
Daniel Ohlsson.

Utöver Ted Åström Åberg har Gullringen värvat in Erik Ståhlgren från Högsby och Martin Johansson från Hultsfred. Det är tre offensiva nyförvärv – som väntas ta plats i premiärelvan mot IFK Västervik.

– Erik hade jag inte så bra koll på innan, men han har verkligen imponerat på mig. Det är en träningsvillig och löpstark spelare som kan sysselsätta en backlinje nästan på egen hand. Martin har också gjort det bra på försäsongen. Det är en vänsterfotad yttermittfältare med bra spelförståelse, som har jobbat upp sin fysik sedan han kom till oss, säger Daniel Ohlsson.

Han tillägger:

– Det känns bra att vi har fyllt på truppen med några yttermittfältare. Där har vi varit lite tunna de tidigare säsongerna.

Ted Åström Åberg tror hårt på sitt nya lag.

– Truppen är fruktansvärt bra, tycker jag. Vi borde verkligen bli ett topplag. Det ser bra ut, både defensivt och offensivt.

Är det några spelare som har imponerat på dig?

– Då måste jag säga Alex Svartz och Erik Lindblad. Tidigare har jag inte sett deras styrkor på så nära håll. Sedan är killar som Ola Lindblom och Haris Dreco duktiga, förstås, men det visste jag sedan tiden i VIF.

undefined
Med sina 118 matcher för Gullringen är målvakten Marcin Muszka truppens mest rutinerade spelare.

Division 4 Nordöstra består av följande lag: Aneby, Bäckseda, Gullringen, Hvetlanda, IFK Tuna, IFK Västervik, Myresjö/Vetlanda, Stensjön, Tenhult, Tranås, Vimmerby och Ölmstad. En på förhand tuff och oviss serie med många heta derbyn.

I seriepremiären får Gullringen klara sig utan mittfältaren Erik Lindblad.

– Han har varit krasslig de senaste dagarna och jobbar dessutom på onsdag. I övrigt är alla tillgängliga, säger Daniel Ohlsson.

Det troliga är att Gullringen ställer upp med samma startelva som i genrepet mot BK Boston. Då spelade laget med en traditionell 4-4-2-uppställning enligt följande: Marcin Muszka - Albin Gustafsson, Alexander Svartz, Ola Lindblom, Martin Höglind - Ted Åström Åberg, Sebastian Svartz, Jesper Wärnehall, Martin Johansson - Erik Ståhlgren, Haris Dreco.

Matcher före uppehållet

På grund av två coronafall har flera matcher i division 4 skjutits upp till hösten. Enligt det nuvarande schemat kommer det spelas sju matcher före sommaruppehållet: Västervik-Gullringen (17 juni), Bäckseda-Tenhult (23 juni), Gullringen-Bäckseda (26 juni), Hvetlanda-Västervik (26 juni), Ölmstad-Tuna (27 juni), Västervik-Vimmerby (1 juli), Bäckseda-Hvetlanda (1 juli).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!