Gullringens ras – tappade 3-1 till 3-6

I 60 minuter skakade Gullringen om tippade topplaget i divison tre, Nässjö FF, rejält. Sedan rasade allt. 3-1 blev 3-6 när matchen var slut. – Vi tappar våra positioner fullständigt, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Adrian Mathiasson gjorde en stark comeback efter två månaders frånvaro. Foto: Micael Rundberg

Fotboll2017-04-10 08:17

Alexander Hellenstierna, Anton Palmér, Hampus Wulff, Johan Hermansson Liström, Murtada Jaber, Rasmus Bexell och Tom Polder.

Ja, det är några av de namn som saknades när Gullringens GoIF genrepade mot topptippade division tre-laget Nässjö FF i går.

Trots det gjorde gulsvart det väldigt bra i 60 minuter. För efter Nässjös  drömstart med 1-0 i andra minuten var det hemmalaget som förde spelet på Gullevis ojämna plan.

1-1 gjorde Jesper Wärnehall i den femte minuten och efter två snabba mål av mycket vasse Mohammed Ibrahim (lilla bilden) i inledningen av den andra halvleken var Gullringen i tvåmålsledning.

Men sedan var det roliga slut.

För under matchens sista halvtimme gjorde Nässjö fem raka mål och vann till slut med 6-3.
– Det blev lite jobbigt på slutet. Vi blir svajiga när vi släpper in 3-2-målet och därefter tappar vi våra positioner fullständigt, säger tränaren Peter Hellenstierna.

Dessutom tvingades Gullringen vid den tidpunkten göra ett par byten, som stökade till det i laget.
– Vi avslutar matchen med tre spelare födda 2001 och en född 2002, det är ju ett halvt pojklag. Absolut inget negativt om dem, för de gör en jättebra insats, men vi blir lite tunna i närkampsspelet, säger Hellenstierna.

Samtidigt är GGoIF-tränaren noga med att betona att det inte är resultatet man tar med sig från den här matchen.
– Vi leder och spelar bra mot ett tippat topplag i trean, som förlorade mot division ett-laget Oskarshamn med bara 1-0 tidigare i veckan. Med tanke på det ser det ju fantastiskt bra ut i 60-65 minuter.

Till fredagens seriepremiär i division fyra, hemma mot Trekantens IF, hoppas Hellenstierna ha tillbaka åtminstone tre-fyra av de spelare som saknades i går.

– Wulff och Palmér är definitivt inte med. Men jag hoppas att de flesta av de andra spelar, säger han
Bäst i Gullringen var forwarden Mohammed Ibrahim. Stort plus också till outtröttlige yttermittfältaren Adrian Mathiasson, som gjorde comeback efter två månaders skadefrånvaro.