Gullringens Simonsson fick oväntad hjälp från motståndarhåll

Gullringen jagar trean Ängö och fyran Västerviks FF, som har grepp om kvalplatserna till division tre. Serieledande Kalmar AIK vill inget hellre än att hänga av dessa båda. – Jag blev glatt överraskad när en ledare i Kalmar ringde upp mig i veckan och gav många värdefulla tips inför vår match mot Ängö i dag, skrattar GGoIF:s tränare Christian Simonsson.

Gullringens tränare Christian Simonsson tog i veckan tacksamt emot hjälp om hur Ängö ska besegras i dag.

Gullringens tränare Christian Simonsson tog i veckan tacksamt emot hjälp om hur Ängö ska besegras i dag.

Foto:

Fotboll2016-09-10 09:00

Hemmamatch mot tabelltrean Ängö i eftermiddag och återigen en kamp som Gullringen måste vinna om man ska ha chans på en av de två kvalplatserna till division tre.

– Det känns som att alla matcher är måstematcher för oss, säger GGoIF-tränaren Christian Simonsson.

Fyra omgångar återstår och Gullringen har sex poäng upp till fyran VFF.

– En kväll i veckan ringde en Kalmar AIK-ledaren upp mig och jag hade inte en aning om vad han ville.

– Men jag fattade ganska snabbt. Han hade järnkoll på vår motståndare i dag, Ängö, och ville hjälpa oss med att ge en massa info om vad vi ska tänka på i matchen, enskilda spelare att se upp med och hur de spelar, berättar Simonsson.

Anledningen till hjälpsamheten är så klart att serieledande Kalmar AIK (de två första lagen är klara för division tre, medan trean och fyran får kvala) gärna ser att Gullringen slår trean Ängö, så att de tappar i toppstriden.

GGoIF får idag sannolikt klara sig utan Joathan Gustafsson som har haft feber i veckan. Frågetecken också för Linus Kasselstrand som även han har varit sjuk. I övrigt är Daniel Johansson bortrest.

När lagen möttes i våras vann Gullringen med 3-2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!