Gullringen stod för överkörning på bortaplan

Höreda på bortaplan. Skulle det bli en tuff utmaning för Gullringens GoIF? Knappast. Gästerna gjorde processen kort. "Skönt att få göra många mål", säger en nöjd tränare i Patrik Wärnehall efter 6–2-vinsten.

Rasmus Bexell gjorde två snabba mål när Gullringen körde över Höreda.

Rasmus Bexell gjorde två snabba mål när Gullringen körde över Höreda.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-06-21 21:25

Gullringens centertank Rasmus Bexell behövde bara en kvart. Sedan hade han gett sitt Gullringen en drömstart, med två nickmål.

– Vi bestämde oss för att gå ut och starta med högre press och att vara vakna från början. Det föll verkligen väl ut, säger tränaren Patrik Wärnehall.

Trots en snabb reducering av Höreda, så blev det aldrig en riktig nagelbitare. Sebastian Svartz gjorde 1–3 innan paus och gav gästerna en trygg ledning igen.

– Jag tycker att vi har koll på läget och vi drabbas inte av panik efter deras reducering. Höreda försöker kontra mycket men vi har koll, även om vi ibland tappar boll i fel lägen, menar Wärnehall.

Mellan minut 69 och 76 lade Gullringen in en ny växel och gjorde tre mål inom det tidsspannet. Victor Okeji satte ett, medan Melker Johansson gjorde två. Där och då var matchen i princip över, trots att Höreda tröstmålade till 2–6 i slutminuterna.

– Skönt att få göra många mål. Det har vi varit lite dåliga på. Våra forwards får göra fyra mål ihop.

Segern tar GGoIF upp på fjärde plats i serien. Man har tio poäng upp till ettan Vista och fyra till tvåan Tranås. Till tredjeplacerade Ekhagen är det bara två pinnar. Gullringen har dessutom en match mindre spelad än alla de tre ovanför dem.

På tisdag väntar ännu en viktig match, då Gullringen gästar Aneby.

– Det brukar vara svårspelat där och Aneby är alltid stabila hemma. Vi vill avsluta våren bra, för då kan det bli en trevlig höst, säger Patrik Wärnehall.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!