Gullringsprofilen om mötet mot VIF: "En extra krydda"

Med sju säsonger bakom sig i Vimmerby IF och sex säsonger i sin nuvarande klubb Gullringen ser Ola Lindblom fram mot helgens derby. "Det ska bli kul att duellera med Rickard Thuresson", säger han.

Ola Lindblom är taggad inför derbyt och matchen mot sin tidigare klubb, Vimmerby.

Ola Lindblom är taggad inför derbyt och matchen mot sin tidigare klubb, Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-02 17:15

32-åringen från Kisa har en gedigen bakgrund inom fotbollen. Han gick fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg och gjorde sedan två säsonger i Gullringen innan han värvades av Vimmerby till division två. Efter sju säsonger i VIF valde han att återvända till Gullringen för fyra år sedan där han tillsammans med Alexander Svartz leder försvaret som mittback.

På lördag väntar årets match då Gullringen tar sig an Vimmerby på bortaplan på Bruksvallen i Storebro.

– Det är alltid lika trevligt att spela de här derbymatcherna. Det blir en extra krydda att möta spelare som "JC" (Johan Carlsson), Jesper Lätt, Haris (Dreco) och "Thure" (Rickard Thuresson) som jag har spelat tillsammans med i VIF tidigare, säger Ola Lindblom och tillägger att han ser fram mot lite extra att möta Vimmerbys rutinerade forward Rickard Thuresson. 

– Vi är goda vänner vid sidan av planen, men det får vi släppa lite under de 90 minuter som matchen pågår. Det ligger mycket prestige på spel, så det är ju en match man gärna vinner.

Är lagen lika stora rivaler som de var förr?

– Det är nog inte samma rivalitet längre. Det hade trappats av lite redan när jag gjorde mina första derbyn under min första sejour i Gullringen. Det jag minns mest från den tiden var det stora publikintresset. Jag tror att det var 1 800 åskådare på nån match då. Däremot mötte jag aldrig Gullringen som spelare i Vimmerby någon gång så jag har inte upplevt det från den sidan.

Gullringen fick sin match mot Bankeryd inställd förra helgen. Höstens fyra matcher har givit sju poäng.

– Det är en helt okej poängskörd, men däremot har vi inte varit nöjda med hur det har sett ut spelmässigt. Vi måste upp ett par nivåer i en så tuff match som mot VIF, säger Lindblom som är medveten om att hans lag har lite av kniven mot strupen på lördag.

– Vi måste ju vinna för att ha en rimlig chans att haka på i toppstriden.

För ett par veckor sedan fick Lindblom kliva av matchen mot Tranås hemma efter att ha fått känning i baksida lår. 32-åringen känner annars inte att åldern börjar ta ut sin rätt utan vill spela vidare.

– Jag gillar ju fotboll och kan tänka mig att spela länge till. Det hänger mer på hur mycket tid man kan undvara från familjen och sådana faktorer.

Derbyt mellan Vimmerby och Gullringen sänds live på www.vimmerbytidning.se på lördag kl 14.00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!